Jump to content

Wat is dat met mijn stoofpeertjes?


speets
 Share

Recommended Posts

Ik heb nog drie potten en ze hebben het alledrie

Ze zijn van vorig najaar, het vacuüm is er niet af, ze staan donker en koel, ik heb er een maand geleden van gegeten en ik leef nog

Ze zijn niet geweckt maar heet in de (schone) pot gegaan, met niet al te veel suiker.

 

Op de foto is het niet goed te zien, maar om die bruine strepen zit een dunne lichtere zone, die wat aan schimmel doet denken.

Het is vooral onderin de pot, en alleen op het raakvlak met het glas.

 

Heeft iemand dit wel eens gezien?

 

DSCF514864341460986952.JPGDSCF514918721460986953.JPGDSCF514787191460986951.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Het lijkt erg op wat ik met mijn waterkefir had, een soort gist schijf achtig ding. Ik weet niet hoe het heet, en ik weet ook niet of je de peertjes nog kunt eten. Als het een gist is kan de druk in de potten zijn toegenomen, dat is ook handig om te weten...

Link to comment
Share on other sites

Nee, geen moer. Dat ken ik wel, is inderdaad een losdrijvend velletje/schijfje.

Bovendien is het vacuüm er niet af.

 

Hier zijn alleen sommige randjes bruin, waar ze contact maken met het glas. Dunne streepjes.

 

DSCF5149-291461461054481.JPG

 

Niemand?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Dank je Suus, dat hoopte ik al

 

Wel vreemd dat de vorige potten die bruine randjes niet hadden, maar nu ga ik ze lekker opeten

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Hallo, het voorgaande is mij bekend. Ik had ook last van schimmelschijfjes in de potjes terwijl ze heel sterk vacuüm waren. De potjes goed schoon gemaakt. In de oven verhit tot 105°. Daarna de kokende peertjes in de potjes gedaan, deksel erop en laten afkoelen. Ik heb het vermoeden dat het zou kunnen komen doordat de peertjes niet onder het sap stonden. Het kleine beetje zuurstof in het potje zou genoeg kunnen zijn voor het laten ontstaan van de schimmel. De schimmel heeft de aanwezige zuurstof gebruikt waarna het proces is gestopt. Ik zou er geen andere verklaring voor kunnen geven. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...