Mellie Posted December 8, 2020 PassievruchtHeel erg geslaagd. Er is al 1 pot leeg... Quote Share this post Link to post Share on other sites
RobO Posted December 11, 2020 laatste zuurkool 2020 is klaar, geweckt kort omverzuring re stoppen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted December 23, 2020 4 potten jam. 1 mango en halve kilo kiwi’s die te zacht waren opgemaakt. Vond het toen te plat van smaak... als je snapt wat ik bedoel. Had nog ruim 500 ge frambozen in de vriezer. Dat er bij gedaan. Nu zie je niet meer dat het gele jam is helaas, maar smaakt wel lekker. Toch blij mee. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 24 Citrusmarmelade met 4 soorten citrusfruit. 6 potten. Met blonde rietsuiker. Mierzoet met een bittere ondertoon en hééél veel smaak en geur. Heerlijk dat ik van al dit fruit de hele schil kon gebruiken. 5 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted January 24 Ik ruik het bijna als ik de foto zie! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Old Rose Posted January 25 mjamm. dat klinkt echt lekker Quote ~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~ Share this post Link to post Share on other sites
Anna3 Posted January 28 Mandarijnen-steranijsjam 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fre3ke Posted March 13 Vlierbessenport, vier liter. Hij zal wel nog aanslag en droesem geven in de flessen, maar hij kwam te veel in de zon te staan, die op mijn diverse zaailingen moet schijnen. En hij heeft een paar maanden met eikenhout gestaan, het kon dus nu. Het is me nooit gelukt om een lekkere vlierbessenwijn te maken, dus ik ging de laatste keer voor een port. Een meer geconcentreerd en zoet effect. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik van het resultaat vind 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted March 14 Wel een mooie kleur zeg! Ik heb mango aardbei jam gemaakt. De lievelings van de dochter. Had nog maar 1 pot en tijd, dus aan de slag gegaan met diepvries fruit. Bodempje laten aanbranden... dat was wel jammer. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted March 22 Atjar Met de wortelslijper geschild en vervolgens geslepen. Ooit gekocht als geinige gadget in Madrid, maar het werkt echt! Ik gebruik het best vaak. Slijpsels kleiner gesneden. Er voila. 4 potten atjar. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted March 22 Lollig ding! Ik had het nog nooit gezien. Lijkt me wel leuk om hier te hebben in de keuken van de Franse tuinclub. Zo had ik ooit ook een knoflook roller, ik geloof met de naam van Jamie Olivier eraan verbonden. Teentje erin ff rollen en het schilletje was eraf. Vonden mijn buren geweldig. Helaas is hij na jaren gebruik gescheurd... Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted March 23 Wij zijn daslook aan het drogen. Nu blijkt de thermostaat van de vorig jaar aangeschafte voedseldroger stöck - op zoek naar de bon dus maar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted March 23 Ja, ik vraag me nu eigenlijk af of ie het ooit goed gedaan heeft. Ik vond vorige zomer al dat alles veel langer duurde dan wat ik aan opgegeven tijden las. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted March 24 (edited) Daslookpasta! Elk seizoen denk ik, moet er toch es wat mee doen, behalve een blaadje door de sla.... dus op het net de pasta gevonden . Een beetje laten staan voor bloemetjes straks. Die kun je weer in olie doen. dus mijn eerste inmaak is een feit! 😊 Edited March 24 by jootje 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted March 24 Hoe conserveer je die pasta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted March 24 De olie en het zout zorgen voor conservering begrijp ik. Wel koel bewaren. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted March 24 Ah ok. Ik ben altijd een beetje terughoudend met op olie bewaren ivm botulisme... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted March 26 Ik doe dat ook altijd met daslookpasta. Maar moet wel bekennen dat ik het na een maand of 6/7 toch wegdoe. Of misschien 8 maanden max. Andere dingen liggen gerust een jaar, maar met pesto achtigen doe ik dat ook niet. Ook goed in te vriezen overigens, maar smaak verandert wel een beetje. Iets vlakker. Quote Share this post Link to post Share on other sites