Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Recommended Posts

Ik vries het in (volgens mij vorig jaar een tip van @appelvrouw?) Werkt heel prima! Soms voeg ik na ontdooien nog wat extra olie toe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt! Ik heb nu ook enkele porties daslookpesto ingevroren en vandaag voor het eerst gegeten trouwens..een pot die ik niet had ingevroren maar wel goed dicht al enkele weken in de koelkast had. Heerlijk spul!

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Heeft iemand van jullie weleens bloemkool geweckt? En hoe is dat bevallen?

Edited by Jeanne heijmans
Woordenboek veranderde woord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet geweckt wel ingemaakt. Superlekker! Ben er dol op.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb aardbeienjam gemaakt met gekochte aardbeien en rabarbercompote. Och die geuren die opstijgen hier uit de keuken!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

spinaziecombi van turkse en gewone in de vriezer

thijm gedroogd, salie geplukt en vergeten te drogen, komt goed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozemarijn
Pepermunt
Tijm
Oregano
Basilicum

Frambozen blad
Zwarte bessen blad
Braamblad

Alles was droog. Verpulverd en in potjes gedaan. Rozemarijn was een piepbeetje te veel

7940bb3d52420ecde43295678406ff78.jpg

d57a8dc9f9454f1ea65781e322ed7ee5.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1,5 kg aardbeien voor aardbeiensaus en een stuk of 15/20 flessen vlierbloesemlimonadesiroop. Was een drukke dag. Kwam ernstig flessen te kort. Zit nu wat in Spa flessen, maar liever heb ik glas.

Heb deze lichting siroop overigens 1:1 gemaakt met suiker vanwege de houdbaarheid. Die ik in de koelkast heb, is per liter vocht 750 gr suiker. Als ik wat weggeef, is dat dan van die lichting. Die heb ik zuurder gemaakt omdat we altijd extra citroen erbij uitknijpen. Nu weet ik inmiddels dat een citroen uitknijpen of extra citroen erbij doen, blijkbaar een wereld van verschil is . De nieuwe is zo goddelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben sap aan het inmaken van mijn logan bessen.

Ik kon alleen mijn doek niet vinden voor het uitlekken

Geweldige tip!

Bij de Jumbo verkopen ze zakjes waarin je verse broodjes kan doen zodat je minder plastic gebruikt.

2stuks voor 0.69 cent werkt perfect en veel sneller dan doek.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 23-6-2021 om 06:52, Mellie zei:

Was een drukke dag

Mellie ik weet dat we het een tijd geleden over druivenblad hebben gehad. Ik wil graag wat van mijn eigen druivenblad bewaren, wat doe jij? Invriezen of blancheren of wat dan ook, ik weet het niet meer, heb wel gezocht, niet gevonden🧐


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Appelvrouw

Ik pekel ze. Zo doen Turkse mensen het. Geen idee of iets anders ermee ook kan.

 

Rolletjes van blad maken. Gewoon plukken en bladeren op elkaar, allemaal dezelfde kant op, goede kant boven. Dan als je vindt dat het een goede stapel is, oprollen met een vingertopje zout erin. Dus niet een hand, dat het in je handpalm zit, maar wat je met je vingers kunt oppakken. Dan oprollen en in een afsluitbare emmer/pot. Net zolang vullen tot het vol is. Dan nog een handje zout erover.

Aanvullen met water en een paar bladeren die je niet oprolt, maar gewoon neerlegt. Dan een steen erop. Laten staan tot gebruik. Blijft jaren goed.

 

Als je het wilt gebruiken, dan pak je een de hoeveelheid blaadjes. De bovenste zijn soms snotterig, soms beschimmeld. Weggooien. Rest is prima. Nacht in water laten. Dan afspoelen en klaar voor gebruik.

 

Wil dit weekend zelf ook plukken. Zijn bij mij nog iets aan de kleine kant. Kan er dan nog wat foto’s van posten als je dat fijner vindt.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...