Jump to content

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d.

Ja, de enige probleem was dat we hebben te goedkope olijfolie gebruikt. Als het heel goedkoop is dan krijg je "vetstukjes"in de olie als het in de koeling ligt. Dat maakt niet uit qua smaak, maar ziet niet zo mooi uit. Volgende jaar gaan we betere olie gebruiken. Schimmels hebben we niet gekregen.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Link to comment
Share on other sites

Dat olie stolt heeft niets met de kwaliteit van doen hoor! Alle olie stolt onder een bepaalde temperatuur. Is ook helemaal niet erg, als-ie boven die temepratuur komt, wordt-ie ook weer helder. Ik zou eerder olie die niet stolt in de koelkast wantrouwen, daar zijn rare dingen mee uitgehaald.

Overigens is schimmel niet je grootste probleem bij het in olie inmaken van tomaten, maar botulisme. Goed dat je ze in de koelkast bewaart dus.

elizabet.nl

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Van gekochte rabarber heb ik 3 potjes suikervrije compote gemaakt.

Zelf ik ik nog te kleine plantjes om rabarber ervan te kunnen eten(4-6 cm)

De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Link to comment
Share on other sites

spinazie geplukt in de serre

ongeveer +/- 20 kg gewassen geblancheerd en geweckt genoeg voor 31 maaltijden

zaterdag tomatenplanten geplant in totaal 44 stuks

ook voor 2 maaltijden salade geoost uit de serre bieslook - platte peterselie uit de tuin

buiten rabarber geoost voor rabarbercake te maken en rabarbermoes lekker

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
9 mini potjes tomaten puree, 3 flessen tomaten-vocht, een halve pot zuurkool.

En 3 pesto broden, en 3 kaneel/suiker broden:

 

92_61f0ed4977345f86ed5d680793f12cbd.jpg

 

We hebben nog een paar potten met brood staan, die ik in 2011 heb geweckt. We hebben er dit weekend weer 1 open getrokken, en er lekker van gegeten. Het brood is wel vrij droog, maar dat was het toen in 2011 ook Ik maak er dunne plakken van die ik even krokant bak in een koekenpan. Daarna wat boter of ander smeerseltje er op, en eet smakelijk

 

IMG284524371401087695.JPGIMG284845851401087701.JPGIMG285061811401087707.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...