Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Recommended Posts

Op 3-7-2020 om 08:53, bonnie f zei:

Dat las ik. Maar zou het ook met kaas er al door kunnen? Dat is wel handiger.

Kan ook met kaas erdoor. Ik maak 'm alleen niet te smeuig, dan vriest het beter in (denk ik).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb vandaag een poging tot zuurkool maken gedaan.

Word nog afwachten of het gelukt is....

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 pot jam. Want tijdens een fietstochtje vanmiddag kwamen we rijpe bosbessen tegen. Lekker geplukt, een bidon vol. Samen met aardbeien uit eigen tuin gejamd. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

meer kruiden gedroogd want er stond flink zon op de schuur (droger in warme schuur 😃 energiebesparing)

spinazie ingevroren, maaltje snijboon ingevroren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maak jij ook sambal van groene pepers @Mellie ? Ik wil ook graag eens sambal gaan maken, gezien ik dat graag gebruik en meestal veel te veel pepers heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn eerste sambal van dit jaar was ook met alleen groene pepers. Kan wel degelijk hoor. Hoe meer rode pepers, hoe roder de sambal en pittiger wellicht. Ik probeer een fruitige balans te krijgen door pepers zoals adjuma en lemon drop. Blijkbaar gaat daar mijn voorkeur naar uit. Doe er zelfs nog wat citroengras doorheen, maar of ze nou groen of gerijpt zijn maakt mij weinig uit. Gewoon doen zou ik zeggen. Pittig zijn ze toch wel

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dertien één of tweepersoons porties pastasaus met eigen ui en knoflook. Tomaten elders gescoord want de mijne zijn nog niet rijp. Ingevroren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is een mooi voorraadje Arja!

Tomatensaus doe ik juist in potten. Dat gaat eigenlijk bijna nooit mis zonder te wecken.

 

Bramen wild geplukt. Bijna een kilo. Ruim halve kilo bosbessen erbij en nu bijna 4 volle potten jam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraagje: hoe bewaren jullie de sperziebonen? Ingevroren of in potten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sperziebonen vries ik in. Wij gebruiken ze meestal in combinatie met andere groenten en daarom snijd ik ze voor het invriezen in kleine stukjes. Scheelt ook een hoop ruimte. 
Sperziebonen uit pot vind ik echt heel vies, maar dat lijkt me persoonlijk. 

Edited by Goudsbloempje2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vries ze ook in. Eerst kort koken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerst blancheren en dan vriezer.
Of ik maak het al klaar voor een Turkse stoof, maar dan is het niet af voor het in de zak gaat. Ui, knof en bonen (snij of sperzie) bakken met tomaat en dan zo in zakken de vriezer in. Heel lekker en dan verder afmaken als je het gaat gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruim 2,5 kilo bramen in het wild geplukt tijdens een mooie wandeling. 
Zijn verwerkt tot 10 potten jam! Lekker hoor, ik weet het nu weer zeker, wilde bramen, en de jam daarvan zijn/ is lekkerder dan die van de struik uit mijn achtertuin! 4B32707E-633B-4482-8526-B53B2C86F5CD.thumb.jpeg.5ac08ece75347fddd42cb5e1e65fc413.jpeg10E06991-B76E-42BF-85C3-8B6A44D016DD.thumb.jpeg.940d13d46419657e4dd7065dbe424874.jpegCDF2EC63-819E-4EE3-B2DB-C5F5BDC43C5C.thumb.jpeg.2381895e159d5d4986202ab0c7ad1be6.jpeg

  • Like 3

Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 2-8-2020 om 10:10, Tjeerd zei:

Vraagje: hoe bewaren jullie de sperziebonen? Ingevroren of in potten?

@Tjeerd Ingevroren:

- rangen

 - wassen

- 3 min. koken

- afgieten en dan gelijk in klaarstaand koud water kieperen !(dat heet laten schrikken en werkt tegen taaiheid/slapte).

- Erna laten uitlekken en ze kunnen dan

- gelijk in een bak/zak en de vriezer in ( want ze zijn al koud door het laten schrikken).

 

 Bij gebruik: kort koken en je hebt een vers smakende boon op je bord. :classic_smile:

Edited by Grork

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik zie ze ook niet graag :shifty: 

 

Ik heb vandaag een soort van passata ingemaakt. Gewoon een boel tomaten, wat paprika's, maar ook 2 komkommers (omdat er teveel groeien ;) ) en een hele OK-solo een tijd koken en dan de staafmixer er op en dan door de passeerzeef. :thumbup:

De dagen hiervoor tomatenpuree, braam-framboos limonade, pastasaus en pruim-braam limonade. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk maak je dan die koude soep, hoe heet die nou toch ook al weer, met tomaten, paprika en komkommer. Gazpacho dat is het. Heerlijk! Wat je nu gemaakt hebt en dan ijskoud eten op een hete dag, druppie olijfolie en of wat basilicum.
ik ben al blij dat ik een kilo komkommertjes bij elkaar had om pickles te maken andere jaren had ik er veel meer. Ik heb notabene 4 planten😐


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...