freggel Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 Vorig jaar heb ik radijzen in azijn en zout ingemaakt volgens een recept (geen idee meer waar dat recept vandaan kwam). De radijsjes waren echt vies. Nou vroeg ik me af of er een betere manier is om radijzen in te maken? Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioboerke Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Hallo moestuinders wie van jullie weet goede recepten voor radijsjes en ik zou ze langer willen bewaren , iemand ervaring voor een goede bewaarmethode gr bioboerke . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chameleons Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Vorig jaar heb ik radijzen in azijn en zout ingemaakt volgens een recept (geen idee meer waar dat recept vandaan kwam). De radijsjes waren echt vies. Nou vroeg ik me af of er een betere manier is om radijzen in te maken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Hoi Froggel, ik heb hier geen ervaring mee maar ik kwam dit tegen: http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Radijsjes_inmaken_in_azijn/radijsjes_inmaken_in_azijn.html gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
scubapat Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Je kan zo ongeveer elke groente bewaren door lactofermentatie. Kan je ook vertalen als melkzuurfermentatie. Dit is geen gist maar een bacterie die de gisting op gang zet. Lactofermentie is super gezond voor ons. Bovendien is het erg makkelijk. De melkzuurbacterie is van nature aanwezig op onze groenten. Goed reinigen, in een zuivere glazen bokaal doen, overgieten met een lichte zoutoplossing, afsluiten en rustig laten gisten voor meerdere maanden. Je kan het een beetje vergelijken met het maken van zuurkool. Radijsjes, courgettes, wortelen, witte kool, rode kool, komkommers, paprika's, pepers enz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.