Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Radijzen inmaken


freggel

Recommended Posts

  • 11 months later...
  • 3 years later...

Hoi Froggel,

 

ik heb hier geen ervaring mee maar ik kwam dit tegen:

 

http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Radijsjes_inmaken_in_azijn/radijsjes_inmaken_in_azijn.html

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Je kan zo ongeveer elke groente bewaren door lactofermentatie. Kan je ook vertalen als melkzuurfermentatie. Dit is geen gist maar een bacterie die de gisting op gang zet. Lactofermentie is super gezond voor ons. Bovendien is het erg makkelijk. De melkzuurbacterie is van nature aanwezig op onze groenten. Goed reinigen, in een zuivere glazen bokaal doen, overgieten met een lichte zoutoplossing, afsluiten en rustig laten gisten voor meerdere maanden. Je kan het een beetje vergelijken met het maken van zuurkool.

 

Radijsjes, courgettes, wortelen, witte kool, rode kool, komkommers, paprika's, pepers enz...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...