Jump to content

Rootbooster


Freya
 Share

Recommended Posts

Na het lezen van Diana's mooie moestuin bericht over haar positieve ervaring met Rootbooster ga ik het komend seizoen ook eens proberen.

Marco (werkzaam bij Cellmax) heeft zich inmiddels ook al aangemeld hier op het forum, uiteraard alleen maar positieve verhalen vanuit hem neem ik aan maar wat vinden jullie? Hebben nog meer mensen dit geprobeerd en hoe bevalt het?

 

Te koop via: www.Cellmax.eu

Link to comment
Share on other sites

Het principe is hetzelfde als in de moderne voedingsindustrie algemeen wordt toegepast.

 

Je peutert een natuurlijk geheel uit elkaar in allerlei elementen of ingrediënten die er in zitten, mixt dit tot een nieuw geheel met een goed klinkende naam bij elkaar, haalt de bijzondere eigenschappen die wel ergens aan enkele van die elementen worden toegekend naar voren om je nieuwe kluts te verkopen..... en je vindt allicht mensen die bereid zijn om er goed voor te betalen omdat ze denken dat het zonder niet zo goed zou gaan. Weer een oplossing voor een probleem dat eigenlijk niet bestaat.

 

Aan ieder de keuze: Of je koopt een hele reeks elementaire natuurlijke voedingstoffen in pilletjes, supplementen en samengestelde prutjes omdat ze zo belangrijk en onmisbaar zijn (suggestie = Je zou een belangrijk voedingsbestanddeel wel eens kunnen missen...oei)....

 

of....

 

je eet een appel

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou een kijken wat Stan heeft geschreven en daar je conclusies uit trekken.

Het is iets meer werk maar je bent natuurlijk bezig en het kost veel minder

 

bemesten-met-de-wilg-t12503.html

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik voel een test aankomen, ik zal komend jaar een paar gewassen met en zonder de rootbooster opkweken en fotos sturen van het resultaat.

Helaas heb ik geen krulwilg, is er iemand die wel een krulwilg heeft en een test wil doen ter vergelijking met en zonder krulwilg stekwater?

Link to comment
Share on other sites

Ik vond de test die Diana op haar site heeft staan redelijk overtuigend en het kan met namen voor paprika en pepers een goed start geven. Ik twijfel zelf ook of ik het zal proberen dit jaar.

Of het biologisch is maakt me niet zoveel uit. Het is geen gif o.i.d. en dat het stinkt zal wellicht komen door een hele handel aan aminozuren en eiwitfracties en die ruiken nooit zo fris maar dat wil niet zeggen dat er iets mee mis is.

Ik ga me er eens een beetje verder in verdiepen want het zaaien van pepers komt alweer dichtbij...

 

Heb juist een slingerwilg uit mijn tuin verwijdert.......

Link to comment
Share on other sites

Dag Allemaal,

 

Leuk dat je het gaat proberen Freya! En ben erg benieuwd naar de resultaten natuurlijk.

 

Ik heb mezelf kortgeleden aangemeld op het forum om wat meer interactie te krijgen met de moestuin community. Tot nu toe heel erg leuk dat zo'n product als Rootbooster goed wordt ontvangen door Moestuinders zoals Freya en Diana. ook dankzij de feedback die we van jullie krijgen helpt ons enorm om onze producten en diensten te verbeteren.

 

Als bedrijf en persoon proberen we zo open mogelijk te zijn over onze producten. Daarom heb ik zojuist de product informatie van Rootbooster op onze website wat uitgebreid met een naar mijn idee betere uitleg, ben benieuwd wat jullie er van denken. https://www.cellmax.eu/nl/product/rootbooster/

 

Groetjes,

 

Marco

Link to comment
Share on other sites

Weknow heeft het helemaal goed verteld.

Zoals gebruikelijk in de commercie wordt er op de website met heelveel woorden niets gezegd.

 

In ieder geval geen onafhankelijke tests door verschillende mensen of instituten, die een uitkomst laten zien die geclaimd worden.

 

Vroeger lag dit spul vooral in de growshops, samen met ander merken en even miraculeus.

 

Je mag je afvragen of je die extra wortels wel nodig hebt.

Voor planten geldt meestal "wat boven de grond staat zit ook onder de grond". Dus planten zijn in evenwicht, nu ga je sleutelen aan de wortels en de plant is niet meer in evenwicht, je maakt dus weer een ongezonde plant.

 

Peter.

 

PS, ik ben ook een beetje gevoelig voor gratis reclame.

Link to comment
Share on other sites

Ik ging dit jaar ook eens experimenteren met meststoffen voor jong plantgoed van mijn tomaten en pepers. Ik ging de test wel doen met een product van een concurrent van cellmax. Of toch cellmax proberen? Ik ga ook de zaaitray rootrainers testen. Ik zal hier op het forum ook een verslagje posten. Ik zet dit jaar 200 pepers en 300 tomaten, dus een redelijke basis voor een test. Ik doe dit om 2 redenen. Ik hou van testjes. En ik ben leveranciers aan het testen voor mijn toekomstige moestuinwinkel.

 

Ik vind het juist interessant dat Marco zich mengt in het debat. Ik vind het interessant dat bedrijven een open en directe communicatie houden met hun klanten. Zolang ze maar dit eerlijk vermelden dat ze spreken in naam van een bedrijf. Je moet het zo bekijken: we zijn hier allemaal mensen met een passie voor de moestuin. Voor sommige mensen zal die passie overslaan in een commerciële activiteit. Maar het blijven nog steeds mensen met een passie voor de moestuin die hier een bijdrage kunnen bieden. Als ze praten over hun eigen producten, moet je dit natuurlijk nemen met een korreltje zout.

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Link to comment
Share on other sites

Mooi gesproken. Het is alleen maar mooi als iemand van zijn hobby zijn werk kan maken.

 

Wat ik bij Diana zag was dat je juist door het vergroten van het wortelstelsel ook de bladpartij vergroot, dus alles blijft wel in balans, onder de grond meer = boven grond ook meer. Het idee is dat er door meer wortels ook meer voeding opgenomen kan worden en een betere, snellere groei veroorzaakt.

Ik ga volgende week al testen met de tuinbonen/kapucijners. spannend

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik heb vorig jaar ook rootboosters geprobeerd en ze werken wel, maar als je in grotere potjes zaait, dan werkt het ook. Je hebt wel minder ruimte nodig. Ik vind de potjes wel te zwak, want je kunt ze niet heel vaak hergebruiken en ze waren toch wel duur. Ik denk dat het goed is om potjes te hebben die diep zijn, want veel groenten hebben diepgaande wortels. Ze vormen deze wortels ook alleen maar wanneer ze nog jong zijn. Als de naar beneden groeiende wortel beschadigd wordt, dan zie je als je de planten er later uittrekt dat de wortels eigenlijk alleen nog in de breedte gegroeid zijn.

 

Jullie zijn vroeg met zaaien. Ik krijg echt het gevoel dat ik te lang wacht. Ik dacht ik ga mijn erwten.... pas in begin maart in de kas zaaien. Ik trek ze altijd van te voren op. Deze zaai ik overigens veel te dicht op elkaar, zodat ik niet te veel potjes nodig heb. Ik maak uit een zaaisel dan ook gauw 4-5 rijen van 6 meter. Dit doe ik nu al een paar jaar en het werk super. Ik haal ze uit elkaar als ze rond de 5 cm hoog zijn, wat wel heel voorzichtig gedaan moet worden. Ik trek zelden een hoofdwortel kapot.

 

Hoe vroeg heb je de kapucijners wanneer je ze nu zaait? Wanneer kun je ze uitplanten?

 

Ik wil wel al één ras tuinbonen zaaien (kas). Dit had ik al eerder willen doen, maar ik vond het te koud. De andere zaai ik ook pas begin maart.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hoi iedereen,

 

Leek mij leuk om dit draadje te gebruiken om afbeeldingen en ervaringen verder te delen van Rootbooster.

 

Ik zal hier de eerste plaatjes laten zien van Aubergine en Paprika. Op beide afbeeldingen heeft de linkse pot telkens alleen water gehad en de middelste en de rechter Rootbooster. Dit zijn nog jonge planten, maar toch kan je al een beetje verschil zien.

 

Aubergines-zonder-en-met-rootbooster.jpg

Paprikas-zonder-en-met-rootbooster.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ik heb inmiddels een aantal testen met rootbooster gedaan maar eerlijk gezegd zie ik nergens verschil. Niet in kiemsnelheid en ook niet in groei.

Wellicht dat de planten in een later stadium wel uit elkaar gaan groeien maar op dit moment heb ik nog niets om te laten zien..

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inmiddels een aantal testen met rootbooster gedaan maar eerlijk gezegd zie ik nergens verschil. Niet in kiemsnelheid en ook niet in groei.

Wellicht dat de planten in een later stadium wel uit elkaar gaan groeien maar op dit moment heb ik nog niets om te laten zien..

 

Hi Freya,

 

Dat vind ik wel bijzonder. Rootbooster heeft wel degelijk invloed op groei van de planten. Heb je misschien een foto van de wortels van planten met en zonder Rootbooster?

Link to comment
Share on other sites

Lijkt me een goed idee. Ik wil graag meewerken aan een objectieve test. Om e.e.a. goed te kunnen beoordelen lijkt het me wel belangrijk dat er dan vooral leden meedoen die al een ruime ervaring hebben in het kweken van planten.

 

Marco , je werkt bij Cellmax heb ik min of meer begrepen , dus wat let je om dit idee bij Cellmax te promoten ? Dit is een forum waarvan het aantal leden richting de 9000 gaat . Een enorme bron van potentiële klanten die ook nog eens reclame zullen maken bij medetuinders . Zo'n kans krijgt Cellmax nooit meer. En dat met een minimale investering van wat gratis uit te delen rootbooster.

 

Als ze er bij Cellmax van overtuigd zijn dat ze een product maken dat een significant toegevoegde waarde heeft dan grijpen ze dit aanbod met beide handen aan.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar ook rootboosters geprobeerd en ze werken wel, maar als je in grotere potjes zaait, dan werkt het ook. Je hebt wel minder ruimte nodig. Ik vind de potjes wel te zwak, want je kunt ze niet heel vaak hergebruiken en ze waren toch wel duur. Ik denk dat het goed is om potjes te hebben die diep zijn, want veel groenten hebben diepgaande wortels. Ze vormen deze wortels ook alleen maar wanneer ze nog jong zijn. Als de naar beneden groeiende wortel beschadigd wordt, dan zie je als je de planten er later uittrekt dat de wortels eigenlijk alleen nog in de breedte gegroeid zijn.

gaat dit wel over de rootbooster? die potjes dat zijn toch rootrainers?

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg van Marco een privébericht waarvan ik denk dat ik er niet verkeerd aan doe om dat openbaar te maken. Ik heb Marco geantwoord dat ik blij ben met deze reactie en heb voorgesteld om inderdaad een nieuw topic te openen onder 'grond en bemesting'. E.e.a. wel onder voorbehoud van goedkeuring door de moderatoren want het betreft hier immers toch wel een soort van reclame waarvan echter nog niet vast staat of die positief zal uitpakken voor Cellmax.

 

Ik wil nog eens benadrukken dat als dit topic doorgaat en je je voor de test bij Marco wilt aanmelden het voor het welslagen van de test van groot belang is dat je een ruime ervaring hebt met het kweken van planten. Heb je dat niet bedwing dan je aandrang om je te melden en volg liever het nog te openen topic.

 

Uiteraard zou ik graag een van de testers willen zijn. Zelf denk ik dan voornamelijk aan een test met tomaten en paprika's in zowel kas als vollegrond.

 

Bericht Marco :

 

hoi Frans,

 

Bedankt voor je bericht van zojuist.

 

Ik ben (nog) niet zo heel handig met het forum. ik heb het volgende opgesteld om als test te laten uitvoeren.

zou ik dit in een nieuw topic plaatsten onder grond en bemesting?

 

hoor graag wat je er van denkt!

 

Groetjes marco

 

Beste moestuinleden,

 

Zoals jullie weten werk ik bij Cellmax. En is na het schrijven van onder andere Diana iets gaan opleven rondom het product Rootbooster.

Sommige mensen vinden het fantastisch anderen minder. Na berichten in de Rootbooster thread blijkt dat meerdere mensen op het forum de producten willen proberen. We daarom willen graag een objectieve test draaien om het nut van de producten aan te tonen.

Wat we kunnen doen is om dit topic te gebruiken om ervaringen en foto’s te delen zodat we hopelijk mooie verschillen kunnen zien!

Om dit te gaan doen heeft Cellmax voor het moestuinforum 10 pakketten gemaakt met hierin het volgende:

1 x 50L organische potgrond (4week voorbemest)

1x 250ml Rootbooster

1x 250ml Organic grow(Organische groei voeding)

1x 250ml Organic bloom(Organische bloei voeding)

Totale winkel waarde inclusief verzending €40,-

Graag nodig ik 10 verschillende ervaren kwekers op om mee te doen aan deze test.

Stuur me een PB met een korte motivatie, welke planten je zou willen testen en of je buiten kweekt of in een kas. Dan zullen we 10 verschillende mensen eruit pikken.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Waarom meteen die potgrond en voeding erbij in de pakketten? Als je dat allemaal serieus wil testen heb je wel heel veel testplantjes nodig met/zonder dit en met/zonder dat.

 

En verder stoor ik me aan het gebruik van de term 'organic/organisch'. In Engelstalige landen staat 'organic' voor biologisch, maar in het Nederlands zegt 'organisch' niet zoveel.

 

Ik vind het verder een interessant experiment, en zal het zeker volgen, en sympathiek van Cellmax dat ze dit willen organiseren.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...