Jump to content

Aardpeer verwijderen


ReRo
 Share

Recommended Posts

De vorige eigenaar van mijn moestuin had een stuk met aardperen. Door het frezen zijn deze veel verder verspreid dan alleen hun eigen stukje. Afgelopen jaar kwamen ze op een stuk van ongeveer 5x7 overal op. Ik weet dat je ze bijna niet kwijt raakt als ze er eenmaal zitten. Wat kan ik doen?

Ik zou graag een tomatenkas op dat stuk willen zetten. Is het een idee om worteldoek neer te leggen en daarop grond te storten. Hoe dik moet die laag dan zijn? Ook heb ik de afgelopen tijd veel filmpjes gezien van de 'no dig' methode waarin kranten gebruikt worden om het onkruid van onderaf tegen te houden. Zou dit ook werken tegen de aardperen? Mij lijken ze veel te sterk.

Link to comment
Share on other sites

Vreemde groente. Moeilijk bewaarbaar uit de grond en niet weg te krijgen in de grond. Het wordt groter dan een mens met bloemen dan nog, maar je oogst dan de knollen.

 

Ik eet ze graag dus ik verwijder ze niet. Ik zou zeggen wacht tot ze zich prijs geven als ze boven de grond komen en dan uitgraven. Zeker niet met een cultivator, want je gaat ze dan verspreiden. Ik spreek uit ervaring

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Een tip kan ook zijn om ze op een later tijdstip te verwijderen. Dus als ze ongeveer 1 meter hoog zijn. Dan zijn ze echt aan het groeien en trek je ze er in 1 x uit. Moet je natuurlijk geen klont ineen gegroeide hebben. Ze komen dan gewoon niet meer terug. Dat doen ze wel als je ze in mei probeert te verwijderen.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Kunnen aardperen ook een een grote pot of specikuip geteeld worden? Ik heb het voorbij zien komen voor de teelt van aardappels, zou dit voor aardperen ook werken?

Link to comment
Share on other sites

Ik hoop het, ik heb ze in 30L kuipen staan. In het begin stonden ze wel vaak te droog (en slap), en ze groeien veel slechter dan die in de volle grond. Maar dat kan ook aan (gebrekkige) voeding en water liggen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...