Jump to content

Gedroogde eierdooiers


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Op deze site las ik vorig voorjaar een recept voor het drogen van eierdooiers: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php Mocht je dat niet kunnen lezen/openen dan klik je hier voor zijn eigen website: https://www.macsbbqpit.com/cured-egg-yolks/

 

En ik ga dat nu pas ook een keer proberen. Ik heb eierdooiers van eendeneieren genomen, vooral omdat ze wat steviger zijn dan die van kippeneieren. En dus minder kans op breken.

Ik heb 75% zout en 25% suiker genomen. Nu staan ze in de koelkast, en mogen ze er volgende week pas uit.

 

IMG874371321490797586.JPG

(hierna ging er nog een laag zout+suiker overheen. Voor zover dat in het bakje paste )

IMG874445321490797592.JPG

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

ik ben nooit nieuwsgierig.....

maar waarvoor ga je de dooiers gebruiken als ze gedroogd zijn?

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hmnnee. Mijn maag wordt een beetje queezy bij de gedachte aan gedroogde rauwe dooiers. (Kan ook liggen aan de net-wat-te-vette kibbeling van de lunch zojuist ) Ik sla dit topic even over hoor. Desalniettemin veel succes!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Grappig, ik volg even mee. Maar inderdaad zoals Charly zei..ik krijg er nog niet echt een hongerig gevoel bij. Kan je de suiker/zout hergebruiken voor een tweede portie? O dat was natuurlijk helemaal vochtig geworden?

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ja, vochtig en wat slijmerig Misschien dat er om die eendeneieren wat teveel en stevig slijm zit. Wat handig is zodat je niet heel erg voorzichtig hoeft te zijn. Maar misschien ook niet zo snel en goed al het zout doorlaat. En het liet wat los na het afspoelen na het zouten.

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ze hangen nog. Ik heb van de week eens gevoeld, het doek plakt er nogal aan vast. Ik hoop dat ik dat los krijg, zal het door de extra slijmerige dikke laag van de eendendooiers komen? Ik durfde het nog niet aan om er echt aan te gaan pulken

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Hoe lang zouden ze volgens de theorie moeten drogen Jorieke? Boeiend dit, nog nooit van gehoord! Mijn lief suggereerde al dat we maar advocaat moeten gaan maken als we een eieroverschot gaan hebben. Op zich een leuk idee maar ook nogal ongezond...

elizabet.nl

Link to comment
Share on other sites

Ha,

 

De kaasdoek krijg je los door de stof aan de buitenkant met een nat doekje vochtig te wrijven. Dan hoef je niet te pulken en te trekken en je dooiers worden er niet nat van.

 

Ben heeel benieuwd naar het resultaat

 

Gwen

Link to comment
Share on other sites

@Elizabet: In het recept staat "2 weken of langer". Maar dan wel in je koelkast, lees ik net Ik heb ze in een koele kamer gehangen, zoals ik ook altijd doe met vlees en kaas enz.

 

Nou ik ga er van de week eens even bij kijken.

 

Bedankt Gwen, dat ga ik proberen.

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Oeps, nou ja, je had het echt wel geroken als ze niet goed meer waren,en dan worden ze ,denk ik , ook donkergroen. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt.Zelf ga ik me er niet aan wagen ,hoor.Ik maak er inderdaad wel advocaat mee

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...