Jump to content

beginnersvraag


RobN
 Share

Recommended Posts

Goedendag,

 

sinds kort mag ik mijn kunsten vertonen op een halve volkstuin, vorig jaar hebben er wat bloemen gestaan, en wat gras/onkruid.

Is eind maart heel mooi los gefreest door een tractor. Er is niet echt compost of mest op uitgestrooid geweest, wel het jaar ervoor en is er weinig op verbouwd, bloemen en onkruid.

Nu heb ik al wat aardappels en uitjes gepoot omdat dat vroege rassen zijn, bij de pootaardappels heb ik wat compost wat ik nog had liggen in het pootgat gestrooid, zeker niet te veel hoor. Evenzo bij de uien.

 

Ik heb thuis al slaplantjes, koolrabi, spitskool, tomatenplantjes, komkommerplantjes, courgetteplantjes en een stapel AH moestuintjes groentjes aan het ontkiemen / groeien, deze wil ik als de vorst voorbij is gaan uitzetten mits groot genoeg.

 

Kan ik nu nog snel wat koemestkorrels strooien? Ik vind het zonde om alles nog onder te gaan spitten omdat het zo mooi los gefreest is. Het is wat klei achtig maar lekker los.

Of kan ik beter daar waar ik plantjes poot, in het poot / zaaigat wat koemest of andere compost strooien voor ik poot / zaai?

 

En kan ik patentkali gewoon bij strooien op de knol/bol gewassen of moet dat nog onder geharkt worden? Bij de aardappel en ui komen nog geen sprietjes uit de grond dus het zou nog geharkt kunnen worden misschien....

Onkruidmanager 1.0

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...