Jump to content

Stads tuintje, mijn trots!


Waterwoman
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

Ik ben de troste Gardenesse (37)

IMG846052401495283303.JPGIMG846158711495283308.JPGIMG847513491495283310.JPGvan mijn fraaie moes-achtertuintje. Een jaar geleden verhuisd naar een rijtjeshuis met een volledig bestraat achterplaatsje. Het was niet groot, en compleet onvruchtbaar, maar ik zag mogelijkheden. Zodra het kon, maart vorig jaar, ben ik begonnen met het maken van een eigen tuinontwerpen.

 

Alle straatstenen heb ik zelf gemetseld in muurtjes en het perk dat ontstond heb ik laten vullen met goede grond. En toen kon ik aan de slag, maar het was al juli! Een beetje proefdraaien, maar vooral ongeduldig wachten op het volgende jaar...

 

Elke dag stap ik de tuin in... ik heb voorzaaiplankjes voor mijn raam waar ik al in maart start met heel veel leuks. Ik heb niet veel ruimte, maar met goede voeding en goed snoeien (jummie!) kun je veel soorten telen in je kleine achtertuin! Ik heb zeker 60 soorten kruiden, groente en fruit nu... het begint er op te lijken!

 

Ik kan niet alles zelf, want het past gewoon niet! Ik heb geen plek voor een composthoop of een kasje... dus ik graaf in de winter vanalles direct in de grond en ik werk met opvouwbare plastiek kasjes...

 

Mijn laatste werkje is het maken van een bonengang... het pad langs de linkerschutting naar achteren gaat boogjes krijgen met bonen... de paarse boon 'blauhilde' wil heel graag, de rest komt ook snel.

 

Ik kan dagelijks uit mijn tuin eten. Maar soms wil ik een tomaat, of rabarber, en dan moet ik toch groente kopen... mijn tomatenplantjes zijn nog niet zo ver, en rabarber? Dat lukt echt niet op 15 vierkante meter grond!

 

Een kleine tuin, een schoonheidje! Mijn trots, want alles zelf gedaan!!!!

Trotse Gardenesse van een kleine stadse moes-achtertuin...

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...