Jump to content
Mellie

Kun je 'ham' maken van een runderpoot?

Recommended Posts

geen facebook is niets ergs..

www.bbqgenootschap.nl forum voor bbq liefhebbers, zitten ook een aantal slagers op en een heleboel mensen daar zijn zeker geintereseert in drogen van vlees (charcuterie)

 

"uit eigen tuin en keuken" roken,drogen en pekelen isbn 978 90 5956 461 9 staat ook lams en rundvlees in en natuurlijk koud en warm roken van zalm, kaas eieren en knoflook. staan wel genoeg recepten met varkens vlees in omdat meer toegepast word

Share this post


Link to post
Share on other sites
dat dieren gedood door een windhond El Hor zouden zijn.

El Hor? Wat betekent dat?


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is niet alleen de fenegriek die zo sterk ruikt, maar de knoflook die in çemen verwerkt wordt. Trouwens je kan ook çemenloze pastırma maken hoor. Ik heb er geen ervaring mee, maar genoeg over te vinden op youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dat dieren gedood door een windhond El Hor zouden zijn.

El Hor? Wat betekent dat?

 

Helaas... geen idee en Google weet ook geen raad. Heb in het Turks gezocht om meer kans te hebben om uitleg, maar kan niets vinden.

 

@alvon de site van de bbqgenootschap is echt geweldig joh. Heeeeeel blij mee!

 

@rustavi er zit idd best wel wat knoflook in, maar in sucuk zit veel meer knoflook in en dat ruik je 4 dagen later ook niet. Denk dat het toch wat anders is wat uit je poriën loopt! De geur die ik bedoel lijkt -zij het een milde variant- op die van hertshooi, die rode besjes die je in een bos bloemen vaak ziet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O, nou begrijp ik het!

 

Wat deerhounder zegt is, dat dieren die gedood zijn door een windhond, een 'geschenk van Allah' zijn en daarom gegeten mogen worden.

 

Maar El Hor betekent 'de nobele' en slaat op de hond, niet op de prooi

 

Wat bedoeld wordt is dat dieren, gedood door een Saluki, halal zijn omdat een Saluki voor Arabieren een nobel dier is.

Maar een varken blijft natuurlijk altijd haram.

 

(Over off topic gesproken )


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie off topic

 

Is er een onderwerp waar jij niks van weet of kunt vinden Speets?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zal je het geheim verklappen Melek: als je in het Engels zoekt, krijg je veel meer hits


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een Saluki is een van de Arabische windhondrassen. Andere rassen zijn bijvoorbeeld de Sloughi (ook een Arabisch woord!) en de Aghaanse windhond.

 

Meerdere bronnen op internet geven aan dat 'Saluki' mogelijk betekent 'afkomstig uit Saluk'.

 

"Arab tradition states that Saluq was an ancient town in Yemen not far from modern Ta'izz, and the Arabs associate this town with the origin of the breed. However, the word "saluqi" might have been derived from reference to several other places: Saluq in Armenia, and three towns called Saluqiyah. "

 

Maar goed, ik laat het hier bij want we zijn zwaar off topic

Terug naar het maken van runderham.


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb bij een slachterij in Lith (noord Brabant) waar ze halal slachten vlees besteld. Als het bevalt, heb ik op 21 okt vlees in huis waar ik dan eindelijk mee ga experimenteren.

Ik word er al lichtelijk nerveus van! Nu al ja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

"uit eigen tuin en keuken" roken,drogen en pekelen isbn 978 90 5956 461 9

 

Dit boek is vanaf 01/01/2018 beschikbaar. Ik heb hem besteld voor het nieuwe jaar. Misschien een herziene uitgave?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En waarom geen "gewone" pastrami? De kruiding zal vast anders zijn dan de Turkse variant.

op het bbqgenootschap staan er voorbeelden genoeg. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Ik experimenteer wat vaker met varkensvlees want een stukje buikspek kost een pak minder dan rundvlees.

Op dit forum kunnen ze je vast ook verder helpen: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...