Jump to content

Heeft er iemand ervaring met Yugoslavian Finger Fruit?


victorhurxkens
 Share

Recommended Posts

Jong zijn ze wel echt het lekkerste, vond ik. Maar iets groter kan je ze ook eten, alleen wat lastiger omdat je de vrucht dan schoon moet maken (of uithollen en vullen, dat kan ook goed).

 

Als ik jou was zou ik hem jong proberen nu. Er komt echt nog veel meer aan, meerdere vruchten tegelijk. (Ik was verbaasd over de opbrengst vorig jaar).

 

Ik kan van de foto niet goed inschatten hoe groot (cm.) deze is. En de donkergroene variant ken ik ook niet. Dus misschien moet je het toch nog even aankijken? Als je ze te groot laat worden, dan zijn ze weer mooi voor de sier, dus je kunt eigenlijk niet misgaan.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Het doel van de plant is zich voort te planten. Als je de eerste laat hangen denkt de plant na een paar vruchten 'job complete' plukte je deze eerste vruchten denk de plant 'oh nee, ik moet groeien en MEER vruchten maken'

Link to comment
Share on other sites

In 2013 had ik die ook. Eerst kwamen er wat vruchten aan zonder vingers en daarna had ie ontdekt wat de bedoeling was en kwamen er exemplaren met mooie uitsteeksels.

Rauw vond ik de smaak blijkbaar wat watermeloenig (volgens mn blog).

Ik heb 'm in de soep gedaan en de soep was lekker, de vingers heb ik niet eerst geschild maar zo in de soep gedaan en ze vervolgens afgekluifd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...