Jump to content

Padron Pepers Oogsten


GlennD
 Share

Recommended Posts

Zaden van Quedlinburg, een prima merk.

 

Maar ik heb gemerkt wat het probleem was. Ze moeten kleiner geoogst worden. Dan zijn ze nog eetbaar. 3-5 cm max. Bij 7 centimeter worden ze te heet. Het is verwarrend dat die pepers bij Lidl groter zijn.

 

Vandaag een proefpannetje gemaakt, en alleen die van 7 cm was te heet om te eten. Opgelost dus!

IMG_20210801_161559.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pardons kunnen klein óók heel pittig zijn hoor! Ik proef altijd een klein hapje voor bij de kinderen, want het is toch wel een beetje Russisch roulette. Als je ze groter laat worden, wordt die kans wel aanzienlijk groter. Het scheelt dat het prutweer is. Maakt ook wel uit.

Link to comment
Share on other sites

De Padrons staan er juist om bekend dat een deel wel heet is en een deel niet. Dat is juist het leuke eraan. Zoals @Mellie zegt: Russische roulette.

Dus denk dat je verwachtingen niet klopten met wat de Padron te bieden heeft.

De Lidl geeft een slecht voorbeeld met zijn zakken vol zogenaamde Padrons zonder enige hitte (en smaak trouwens).

 

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Mijn verwachtingen klopten hoor, en ik ben blij dat het plukmoment nu ook klopt. Ik neem voor de zekerheid wel eerst een klein hapje van iedere peper, net als Mellie. Gebruik jij eigen zaad @Mellie? Dan kan er natuurlijk kruisbestuiving zijn geweest.

 

Dat Russisch roulette verhaal is leuk om aandacht te trekken op social media, maar deze pepers zijn gewoon lekkere hapjes en daarom worden ze in Spanje gegeten. En door mij 🙂. Geoogst uit de vollegrond👍

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De pardons kweek ik uit gekocht zaad, maar ook met eigen zaad van@Erny. Zij heeft ze zo geselecteerd dat ze alleen de heel pittige heeft. Die heb ik apart. Ik kweek ‘normale’ die van gekocht zaad zijn en pittig kunnen zijn en de erna padrona die loeiheet zijn.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bij mij is alles groter dan 6 cm loeiheet, ik begrijp niet dat iemand daar voor de lol op kweekt 😳 Smaken verschillen, dat is duidelijk. Ook mijn smaak, ik vind ze niet zo lekker dat ik volgend jaar weer al dat gedoe van voortrekken ervoor over heb.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb er hardop om gelachen! Sja je hebt kennelijk pech dat ze zo pittig zijn. Misschien kun je er sambal van maken? Of inmaken? Wordt het ook minder pittig.

Ik vind Pardons heerlijk. Wij eten ze heel graag. Maar die pittige zijn heftig. Als ik daar 2 van eet, heb ik ook maagpijn.

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig blijkt het merendeel bij mijn oogst tot nog toe ook lekker pittig te zijn. Ik oogst ze het liefst als ze zo'n 6 á 7 cm hebben bereikt. De wat grotere dus vóórdat ze gaan verkleuren.

Ik bak ze in olijfolie met beetje zout erover en eventueel vul ik ze dan met feta en schuif ze dan mijn mond in.

Is eventueel een tip om de hetere exemplaren te kunnen eten?

Ook heb ik ze wel gebakken in olijfolie en dan met de blender in stukjes met wat zout en dan in een potje met nog wat extra olijfolie om ze op die manier te kunnen gebruiken.

 

@Mellie misschien is die Uc Bürun Biber wel iets voor @fre3ke ? Die zijn ook lekker van smaak maar dan zoet... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...