Goudsbloempje2 Posted November 2, 2020 Bij mijn weten kan het niet tegen vorst en vriezen ze al snel dood. De eerst blaadjes en takjes werden ook van slechte kwaliteit, maar misschien is het net een andere soort? Of een goed beschutte plek? Het zaait zich bij ons altijd wel vanzelf weer uit en halverwege het voorjaar komen de nieuwe plantjes op. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted November 2, 2020 Inderdaad deze kan absoluut geen vorst hebben. Wel heb k deze afgelopen zachte winter voor het eerst planten beschut kunnen overhouden. Hier staan er ook nog flink wat M2 , en dan is dat idee van jou om palak paneer te maken een prachtige oplossing. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted November 3, 2020 Rode kool en rode spitskool! 😊😂 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted November 3, 2020 Superschattig. Serveren op een schoteltje! mijn oogst: 3 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Frans Posted November 5, 2020 Doe mij maar een halfje zoete aardappel groenteboer ... 😉 1 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted November 5, 2020 De oogst van vandaag incl een nog net niet fijngeknepen ei tijdens het peterselie knippen. OopsieUit de kas, 2 x lemon drop en 1 snackpaprika en ei. Buiten de peterselie, bieslook en lavas 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nasuada Posted November 5, 2020 zo jaloers op al die leuke oogst, dan kriebelt het toch en baal ik enorm dat mijn enige oogst op moment 2 kontjes hoog onkruid is. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted November 18, 2020 Volgend jaar toch iets meer moestuin@Nasuada?!Vandaag deze grote pastinaak geoogst en de aubergineplant gerooid. Dat ienie minie worteltje is uit zichzelf opgekomen van in het zaad geschoten wortel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted November 18, 2020 Nieuwzeelandse spinazie voor door de pasta. Een van de groentes die ik voor het eerst had dit seizoen, en een blijvertje is. beetje een rommeltje nu in mijn grote moestuinbak, maar blijft nieuwe blaadjes geven. Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted November 18, 2020 Lekker hè Jo, ik vind het ook een super groente. Goed in te vriezen en daarna weer te verwerken ook. Ik ben verkouden en mag niet naar buiten van Lie. Vanuit de slaapkamer zie ik deze tomaat hangen..tijd om hem te oogsten 2 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
acpronk Posted November 18, 2020 De laatste vijgenbladpompoenen voor dit jaar. Meteen al eentje weggegeven, de rest in de loop der maanden. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted November 22, 2020 Pastinaak! De grote weegt bijna 850 gram! 😊 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted November 22, 2020 Deze bietjes uit de kas gehaald. Ik heb ze daar ingekuild maar het is er te warm en het blad kwam boven de grond. Wel lekker in de sla dat jonge blad. En dan wat frisse dille erbij, dat heeft zich al weer overal uitgezaaid , ook al zo vroeg vanwege de zachte herfst.. 2 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Charly Posted November 27, 2020 Een pastinaak van 850 gram! Sohee, Jootje. Das niet nix! En ja, wat jij hebt met bietjes, Appelvrouw, heb ik met mn ingekuilde wortelen. Overal toefjes loof. Ze worden dan wat bitterder. Maar goed. Komende nachten wordt het flink kouder. Dan hoop ik dat ze zich weer koest gaan houden... Hier gember geoogst. Iets meer dan dubbel het aantal knollen die ik in de grond stopte als oogst. (Heb al 1 wortel vorige week in de thee gebruikt trouwens. Dus was nog ietsje meer) en je kunt dus ook de oude wortels die je in de grond gestopt hebt nog gebruiken. Nou. Lang proces. Maar toch wel de moeite waard. Straks es kijken naar de kurkuma Edit: meteen maar even gedaan. Ik had 2 moederknolletjes, maar kon er nog maar 1tje vinden. Ook heel aardige opbrengst. Van de gember ga ik siroop en specerijen-olie maken. De kurkuma weet ik nog fjes niet. Wacht. Ik ga ook ff in betreffende topic plaatsen en dan vragen om tips 🤔 💡 Oh ja. Dit moet je dus buiten doen! Dat oogsten bedoel ik. En niet denken: brrr het is koud buiten, ik kan dat binnen wel zonder knoeien... 4 Quote wees bevriend met kleine dingen Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted November 29, 2020 Nou, had dat precies hetzelfde! Ahahaha, zo dom denken dat het zonder morsen kan. Die hele plant gaat uit de pot Mellie, wat denk je zelf... handig hoor. Toch fijn die stofzuigers, maar blijf het elke x een domme actie vinden. Van mezelf dan he Charly. Ik weet dat jij het de volgende x slim buiten doet, want les geleerd. Ik ho Maar Maar de oogst dus. 2 eitjes uit de kas en een bos radijs. De blaadjes gaan door de sla vanaaf en de radijsjes ook. Al zijn er er 2 minder....! Die witte vind ik zooooo lekker Quote Share this post Link to post Share on other sites
Roelie Posted November 29, 2020 Al twee kratjes mispels, goeie oogst dit jaar... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
redzebra Posted December 20, 2020 Ik weet het, het is niet echt een oogst maar toch. Vorige week al de eerste geplukt voor een ovenschoteltje, vandaag deze. Volgend emmertje staat nu op een warmere plek voor volgende week. 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted December 22, 2020 Hoezo niet echt een oogst? Echter kan niet toch? Gezaaid, uit de grond gehaald, verzorgd, geplant en dan ...Of had je ze gekocht😉? Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Arja Posted December 24, 2020 Boerenkool mét. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted December 24, 2020 Met groene worstjes🤭😁 1 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
redzebra Posted December 28, 2020 @appelvrouw, wortels zijn gekocht, dus niet niet echt een oogst, het is maar forceren. Ik heb ze vroeger wel gezaaid gehad, maar dat was niet echt zo'n succes 2x eten en gedaan, en hier wordt redelijk wat witloof verbruikt. Nu het voelt toch half als eigen oogst (het komt niet uit de supermarkt of ijskast) en is relatief gemakkelijk te spreiden zodat je een oogst hebt over een paar maanden door de temperatuur te veranderen. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted December 29, 2020 Paksoi!Voor dit recept geoogst https://www.ah.nl/r/1194661Maar dan met koteletjes Quote Share this post Link to post Share on other sites
RobN Posted December 31, 2020 Ik heb maat 48 Voor het eerst pastinaak gekiemd en geplant en geoogst. De eerste 15cm pot/zaaigrond daaronder zware klei losgemaakt met een vork 2 Quote Onkruidmanager 1.0 Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted January 1 Maat 48?!!! Ik ben daar meer van onder de indruk dan de pastinaak! (maar die mag er ook zijn hoor!) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 2 Twee andijvie-achtingen salades uit een mix die ik van iemand had gehad groeiden nog steeds. We hebben er stamppot van andijvie van gemaakt. Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites