Mellie Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 De derde pas… maar zó lekker! Edit: jawel hoog in de boom!Nummer 4 is een stuk sappiger zeg. Ik typ met spetters 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 Sla, tomaten, pepers en paprika’s geplukt 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 De oogst van vandaag (behalve de Victoria pruimen, die komen nu ook in overvloed).Rechts waterspinazie (kangkung), en ik heb nog 10 van die porties op de moestuin.Links 2 enige snowberries en 5 tomaten die verder moeten rijpen waarvan ik niet op het naamkaartje heb gekeken. Ook de enige gele boontjes die ik in mei gezaaid heb (40 zaden, 4 planten) en de eerste stoksnijbonen (eind mei of juni gezaaid).Vorig jaar geen Victoria pruimen wegens een beurt jaar, maar dit jaar is echt de helft aangetast door de pruimenmot. Niet toen ze klein waren en daardoor afvielen, maar pas sinds ze groot zijn (2e generatie waarschijnlijk). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saalk86 Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 4 Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted August 26, 2021 Share Posted August 26, 2021 (edited) Ook deze zijn binnen gekleurd! Wat een bofkont ben ik. Gemoeg met phyto er tussenuit gevist, maar dit is een bak met 2,5 kg tomaten! dus..inmiddels verwerkt tot mijn favo tomatenprut! Yeah! Happy Jo Edited August 26, 2021 by jootje 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 28, 2021 Author Share Posted August 28, 2021 3 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 Pizza en focaccia vanavond 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 Jaaaa de laatste 5 perziken rijp! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Vier courgettes voor ons, eentje voor meneer de slak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Bij nader inzien aten we worteltjes. Wel rare jongens hoor. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Ze waren allemaal raar! 🤪 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 De oogst incl aangevreten courgette waarvan er vlak voor de veilige wasbak een stuk snot zo op de grond viel. Jek… Enneuh… het ging me te ver in er een eigen topic voor aan te maken, maar uit een vaas haalde ik wat dood duizendschoon incl een veel te groen uitziend druiventakje. Die had het goed naar zijn zin. Kijk al die wortels dan… Heb ik nog nooit gehad en doe elk jaar tig stukken druiventak in een vaas. Iemand eerder gehad toevallig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Mmmm! Zo blij dat ik de kwee een beetje heb getrimd zodat de vijg meer zon krijgt. Er hangen er nog een paar die morgen of overmorgen perfect zijn. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Tomatenplanten gerooid, te veel rot en schimmel nu. De groene mogen in de keuken narijpen. Verder wat sperziebonen, de eerste paarse paprika's, en een aantal snackpaprika's van een geknakte plant. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Bladkool, Diepholzer Dickstrunken, blijft een mooie naam, vorige winter de zaden hiervan uit de zadendoos gevist. 😀 Manlief gaat het straks roerbakken met wat ander spul. Edit: niet roerbakken, maar koken, een half uurtje volgens manlief, anders blijft de kool bitter. Edited September 4, 2021 by Arja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Dit jaar nog weinig gemoestuind. Maar het gaat nu stukken beter. Wel wat kunnen doen en dit jaar zijn voor het eerst de pink half runners goed gelukt. Weet iemand toevallig of deze tijdens het koken roze blijven? Roze bonensoep zou natuurlijk fantastisch zijn 😍🤣 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leendert Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 courgettes, wortelen, bieten, aardappelen en restjes komkommer. genoeg voor het weekend 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Dat wordt een lekker maaltje! Ik heb de rijpe tomaten zojuist geplukt, van de zeer slap hangende tomatenplanten, het blad vergeeld. Toen ik anderhalve week geleden vertrok naar Nederland was de weersverwachting voor hier zoals het voor Nederland was, fris en wolkenvelden en een bui af en toe. Maar het is heel warm geweest en de tomatenplanten stonden echt te verdrogen in de kas. Ook nog twee komkommertje aan volledig verdroogde ( zelfs al verkruimelende) kokommerplant en enkele courgettes ( sorry @Anna3 voor het bietsen van courgettes bij jullie, mijn oppas heeft de vruchten dus niet geoogst).. 4 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 (edited) De eerste helft van de borlotti's. Wat zijn ze toch mooi! Dit gaat een ovenschotel worden: En ik vond nog een paar vergeten groenten. Edited September 10, 2021 by Arja 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzebra Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Links de kleine vijgjes voor het receptje van buurvrouw, vijgenbladpompoen om cabello de angel te proberen (had ze voornamelijk gezet voor de zaden als onderstam voor komkommer en augurk volgend jaar), nog wat tomaatjes voor inmaak en een pompoentje voor soep vanavond. Lekker wat koken seffens. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) Mooie oogst! Met een Siamese tweeling pattison! gedeeld met tuinvriendin… Edited September 11, 2021 by jootje 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruderalis Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 De pompoen 🎃 oogst van dit jaar, valt me nog alles mee! grt.😎 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CherryCharlie Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Yesss, eindelijk aardbeien! @Goldfish ze doen het! heb er al 4 kunnen oogsten en er hangen er nog meer aan! 3 Quote Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 De 1e van de F1 ‘lange’ komkommer en gezien het seizoen waarschijnlijk de laatste. Die stekelvarkentjes zijn echt heftig. Heb 1 stekel ervan 3 dagen in mijn wijsvinger gehad. Niet rouwig dat die weg gaan. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 De tweede helft van de borlotti's, verder een boel beetjes en restanten, oa. ardbei, millefleur tomaatjes, cucameloen, en een paar vergeten sperziebonen. Daarnaast veel zaden van bloemen en ook wat van groentes, voor volgend jaar en om uit te delen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.