Arja Posted June 20 Share Posted June 20 (edited) Doperwten, kapucijners en aardbeien, bosaardbeien, moerbeien, aalbessen, zwarte bessen. Edited June 20 by Arja 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 20 Share Posted June 20 Sorry Vlavlip…ook hier kapucijners. Het eerste beetje! Yeah. En een spitskool en wat meiraap. en de knoflook… 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moesje2021 Posted June 20 Share Posted June 20 De aardbeienoogst is dit jaar erg dankbaar, een jaartje geduld moeten hebben maar we hebben al 2,5 kilo kunnen oogsten de afgelopen weken en hier afgelopen weekend heerlijke jam van gemaakt. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 21 Share Posted June 21 Kennelijk is de combinatie van rabarber met knoflook uitstekend. Mijn grootste knofloken zojuist geoogst. (De olifantenknoflook moet trouwens nog, maar die zijn nog hartstikke groen) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted June 21 Share Posted June 21 De eerste sperziebonen geoogst, toch een goede maaltijd van 4 boontjes per persoon 😆 gelukkig komt er nog heel veel aan! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 21 Share Posted June 21 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 21 Share Posted June 21 Lekker! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted June 21 Share Posted June 21 (edited) Kilo zwarte bessen. Wat een gedoe om te plukken! Vooral de Ben Sarek, omdat de bessen moeilijk los laten en heel onregelmatig rijpen. Dr. Bauers Ometa was makkelijker, heel grote bessen en vrij gelijke rijping. Maar de smaak daarvan valt me tegen. Dr. Bauer schijnt de jostabes te hebben ontwikkeld, dit was waarschijnlijk een verwant project. Ik heb de Ben Sarek ingemaakt met grappa en suikersiroop, omdat het mijn lekkerste bes is om zo te eten. De rest heb ik tot sap/pap gekookt, gezeefd en in een potje gedaan. Edited June 21 by fre3ke 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted June 22 Share Posted June 22 ...en de eerste kruisbessen Hinonmaki Rot. Anderhalf ons schat ik, en een half ons in de maag. Zo lekker! Twee struiken geven als eerste rijpe bessen. Ik heb er nog vijf, maar blijkbaar op andere onderstam (het zijn stamstruiken) want die bessen zijn nog groen. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted June 22 Share Posted June 22 Hier ook een goede kapucijneroogst. De tuinbonen zijn minder dan vorig jaar. veel luis, ook aangevreten peulen door vogels. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 23 Share Posted June 23 Ik heb de eerste 2 pepers geplukt! En een kapot ei… te dunne schaal. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 24 Share Posted June 24 Dit gaat een soort nasi worden. Behalve de zilveruitjes, die ga ik inmaken. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 25 Share Posted June 25 Ik maak een kruimeltaart met vlierbloesemlimonadesiroop en de rest wordt compote. Heb voor het eerst de champagne rabarber geproefd omdat hij beduidend zoeter zou moeten zijn. Nou… glazuur viel nog steeds van mijn tanden, maar wel minder dan met de andere 2 rassen maar om het nou zoet te noemen gaat me te ver. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 25 Share Posted June 25 Veel roest in de oerprei, dus partner vond het tijd om die te rooien. Wow, wat veel bolletjes! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted June 25 Share Posted June 25 Met 3.2 kilo de eerste fatsoenlijke partij blauwe bessen van dit jaar geoogst om te verwerken tot jam. Ik gebruik daar een geleersuiker voor die geschikt is voor een verhouding van 3 delen fruit op 1 deel suiker. 7 Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzebra Posted June 26 Share Posted June 26 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted June 26 Share Posted June 26 Aalbessen... de eerste.. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 26 Share Posted June 26 Wat een heerlijkheden allemaal weer! Hier ook lekker geoogst. Happy Jo 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted June 27 Share Posted June 27 Bindsla. Op de moestuin zag het er nog wel klein uit, maar thuis is het toch wel een volwaardige krop. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 27 Share Posted June 27 Zo blij met alles. Juni is echt een leuke maand. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 28 Share Posted June 28 Helemaal blij met deze oogst! 🧅🧅🧅 banaansjalotten en rode uit. De rode uitjes zijn vrij klein, maar met de banaan sjalotten ben ik echt heel wijs! 😊 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goudsbloempje2 Posted June 28 Share Posted June 28 Het avondeten en 2kg bosbessen uit de verlenging van onze moestuin 😊. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 29 Share Posted June 29 Restje doperwten en kapucijners. Twee testworteltjes. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted June 30 Share Posted June 30 Knoflook oogst van vanochtend. Zitten ook wat beschimmelde tussen, morgen de buitenste laagjes van de beschimmelde eraf halen en die dan snel eten (mits nog goed uiteraard). Vorig jaar kon ik die wel weggooien, maar eerst even kijken voor de zekerheid. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 1 Share Posted July 1 Sla en uien 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.