Jump to content

Foto's van: je oogst


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

De aardbeienoogst is dit jaar erg dankbaar, een jaartje geduld moeten hebben maar we hebben al 2,5 kilo kunnen oogsten de afgelopen weken en hier afgelopen weekend heerlijke jam van gemaakt.

 

Jam1.thumb.JPG.a94cbd1a62b8e9376b25a3fcbd600eaa.JPG

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9f4890160f9339f14a70288dda660f44.jpg
Kennelijk is de combinatie van rabarber met knoflook uitstekend. Mijn grootste knofloken zojuist geoogst.

(De olifantenknoflook moet trouwens nog, maar die zijn nog hartstikke groen)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Kilo zwarte bessen. Wat een gedoe om te plukken! Vooral de Ben Sarek, omdat de bessen moeilijk los laten en heel onregelmatig rijpen. Dr. Bauers Ometa was makkelijker, heel grote bessen en vrij gelijke rijping. Maar de smaak daarvan valt me tegen. Dr. Bauer schijnt de jostabes te hebben ontwikkeld, dit was waarschijnlijk een verwant project.

 

Ik heb de Ben Sarek ingemaakt met grappa en suikersiroop, omdat het mijn lekkerste bes is om zo te eten. De rest heb ik tot sap/pap gekookt, gezeefd en in een potje gedaan.

IMG_20220621_180852.jpg

Edited by fre3ke
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

...en de eerste kruisbessen Hinonmaki Rot. Anderhalf ons schat ik, en een half ons in de maag. Zo lekker! Twee struiken geven als eerste rijpe bessen. Ik heb er nog vijf, maar blijkbaar op andere onderstam (het zijn stamstruiken) want die bessen zijn nog groen. 

IMG_20220622_112318.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9c38ba6c6db68102139d065d0705a1ee.jpg

Ik maak een kruimeltaart met vlierbloesemlimonadesiroop en de rest wordt compote.

Heb voor het eerst de champagne rabarber geproefd omdat hij beduidend zoeter zou moeten zijn. Nou… glazuur viel nog steeds van mijn tanden, maar wel minder dan met de andere 2 rassen maar om het nou zoet te noemen gaat me te ver.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Met 3.2 kilo de eerste fatsoenlijke partij blauwe bessen van dit jaar geoogst om te verwerken tot jam. Ik gebruik daar een geleersuiker voor die geschikt is voor een verhouding van 3 delen fruit op 1 deel suiker.

 

blauwebes17.thumb.JPG.1fa0f0ea84499a16bed741f4937cc248.JPG

 

blauwebes18.thumb.JPG.a40ba15b276ad21e75762a14d5f31651.JPG

 

blauwebes19.thumb.JPG.ce60845d12688dbfda7be6d93ed59a9d.JPG

  • Like 7

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Helemaal blij met deze oogst!  🧅🧅🧅

banaansjalotten en rode uit. De rode uitjes zijn vrij klein, maar met de banaan sjalotten ben ik echt heel wijs! 😊

9D6C0846-D16A-440C-80BC-573049FBFD04.thumb.jpeg.cafffeb60b5109a5ea9baa0a86b95f12.jpeg

 

E32F33E8-D590-4E8F-9AC6-980E0E1C664E.thumb.jpeg.301a9273330b0287c57e7763fa438f6e.jpeg

794F09CD-4C66-4EE4-BB1A-1CDE9B411DBB.thumb.jpeg.96ef2aaf3c303c70197315e49d9a7ad8.jpeg

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Knoflook oogst van vanochtend.

Zitten ook wat beschimmelde tussen, morgen de buitenste laagjes van de beschimmelde eraf halen en die dan snel eten (mits nog goed uiteraard).

Vorig jaar kon ik die wel weggooien, maar eerst even kijken voor de zekerheid.

IMG_20220630_131454.jpg

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...