Jump to content

Foto's van: je oogst


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Flinke oogst vandaag.

Spinazie. Dit was de laatste oogst. De planten begonnen op te schieten. Ik heb ze dus uitgedaan en spinaziestoemp / stamppot van gemaakt.

Emmertje raapstelen. Soep van gemaakt. Bah zo'n bittere groente. In een stoemp zijn rauwe raapstelen OK van smaak maar in zo'n grote hoeveelheid vind ik ze vies. Denk niet dat ik nog raapstelen zal zaaien. Zou radijzenloof niet hetzelfde zijn?

De (voorlopig) laatste radijzen. Heb vorige week een nieuwe lading gezaaid.

Enkele snijbieten uitgedaan die bijna gaan bloeien. Ik heb nog heel wat snijbiet te verwerken want er staan er veel opgeschoten bij.

 

IMG2017051812350937457601495135804.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

De eerste aardbei. Een reus. Een korona.

Ik liet de kindjes eerst gekochte aardbeien eten. 'mmmm, zulke lekkere aardbeien'.

Dan deze (in stukjes onder ons verdeeld). Mijn dochters ogen werden groot. 'woooooow, deze is LEKKER'.

Nog nooit zo'n lekkere aardbei gegeten. Maar ook nog nooit echte oogst gehad. Vorig najaar heb ik de planten uit onze zandgrond gehaald na jarenlang proberen en in zelfgemaakte zelfirrigerende bakken gezet. De planten kunnen hun geluk niet op. Er hangt overal een flinke oogst voor de komende weken.

Heerlijk.

IMG2017052413015140031981495640579.jpg

Link to comment
Share on other sites

Aardappelen geoogst die ik in een bak gekweekt heb. Meer dan 1 kg! Dat vind ik wel de moeite! Ze gaan straks de BBQ op!

Moet ik ze echt eerst voorkoken voor ze de BBQ opgaan? Volgens mijn moeder wel, maar dan gaat er zoveel smaak verloren vind ik.... zij zegt dat je buikpijn krijgt als je die niet voorkookt?

IMG073313261495709566.JPG

Link to comment
Share on other sites

Nee hoor voorkoken is niet nodig dat kan je direct op de bbq koken. Wat wij doen is in aluminium folie wikkelen en gewoon tussen de kolen stoppen. Kan ook op de bbq rek maar duurt wel iets langer. Als ik het Google doet wel iedereen op de rek zelf. Misschien ook wel beter dan verbranden ze niet snel. Mocht je het tussen de kolen leggen Let wel op. Het heeft eventjes nodig maar houd het in de gaten. We hebben 1 keer het te lang gelaten en ze zagen er zelf al uit als kolen. Het is dan ool verstandig om een dikkere laag folie te gebruiken dan als je het op de gril/rek van de bbq zou doen.

 

Controleren kan je doen door een vork/mes door de folie en aardappel te prikken. Moet gewoon zacht van binnen zijn.

Lekker is om al vooraf wat kruiden en zout in de pakketjes te doen. Olie is niet nodig

Smakelijk!

 

Op de bbq rek kan je zo dus ook stukken pompoen of zoete aardappelen klaarmaken.

Link to comment
Share on other sites

Links erwtjes, midden peultjes en sugarsnaps, rechts ijsbergsla en spinazie. En ik heb een aardappelplant geoogst want hij stond in de weg. Dus een paar krieltjes.

En ini mini uitgedunde worteltjes voor de konijnen.

IMG2017052822323426111496003563.jpg

Link to comment
Share on other sites

En voor het Aziatische wokavondmaal nog wat koriander, bieslook, chilipeper (gedroogde oogst van vorig jaar, niet op de foto's) en snijbiet.

 

De daglelie was een voorafje...

 

IMG920951951496077136.JPG

 

IMG921070921496077139.JPG

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...