Jump to content

Sesamolie in/op Tahin?


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Ik heb sesamolie nodig voor een recept. En ik heb een potje tahin staan waar een flinke laag olie op drijft. Kan ik er van uit gaan dat dat sesam-olie is? Of zouden ze er een andere olie aan toe hebben gevoegd? Op het label staat alleen maar 'sesammoes', dus het lijkt me dat er geen andere ingrediënten in zitten? En AL die olie uit die sesampitjes komt?

Link to comment
Share on other sites

Ik maak tahin van olijfolie en geroosterde semsamzaadjes, citroensap en zout. (Lekker voor door de hummus!) Een beetje zoals ik pesto ook maak met olijfolie en pijnboompitten.

 

Ik denk wel dat je de olie die op de tahin drijft heel goed kunt gebruiken als substituut voor sesamolie. Het smaakt en ruikt iets anders dan de olie uit een flesje sesamolie, maar heeft genoeg overeenkomsten.

 

En nu heb ik trek in zelfgemaakte hummus met flink wat tahin er doorheen. Jumm!

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hoe smaakte het Jorieke? Is het gelukt?

 

En wat goed Spitskool dat je je eigen tahin maakt! Ik ben vorig jaar toevallig bij een 'sesammolenaar' geweest die tahin perste uit sesamzaadjes. 3 liter gekocht. Smaakte erg lekker, maar had niet gedacht dat het zelf ook te doen zou zijn. Ben onder de indruk.

Link to comment
Share on other sites

Ik had het nodig voor dit gerecht, en dat was heel goed te eten pekingeenden-t21815.html Bedankt nog.

 

De olie rook heerlijk toen ik het op de pannenkoekjes smeerde. Ik weet niet of het nou zoveel uitmaakte welke soort olie het was... maar ik ben ook wel een beetje een lompe boer op dat gebied

Link to comment
Share on other sites

Ik ben vorig jaar toevallig bij een 'sesammolenaar' geweest die tahin perste uit sesamzaadjes. 3 liter gekocht. Smaakte erg lekker, maar had niet gedacht dat het zelf ook te doen zou zijn. Ben onder de indruk.

 

Hij perste zijn eigen tahin uit de zaadjes? Indrukwekkend. Ik heb volgens mij een andere methode, geroosterde sesamzaadjes met wat olijfolie, zout en citroensap hup de blender in.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben vorig jaar toevallig bij een 'sesammolenaar' geweest die tahin perste uit sesamzaadjes. 3 liter gekocht. Smaakte erg lekker, maar had niet gedacht dat het zelf ook te doen zou zijn. Ben onder de indruk.

 

Hij perste zijn eigen tahin uit de zaadjes? Indrukwekkend. Ik heb volgens mij een andere methode, geroosterde sesamzaadjes met wat olijfolie, zout en citroensap hup de blender in.

 

Zonder off topic te willen gaan, sorry sorry sorry!, ja; met zo'n oude molensteen perst hij dat zelf en verkoopt allerlei producten van sesam- of tahinpasta. Ik heb geloof ik nog wel een restje. Onooglijk winkeltje overigens. Ik

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...