Jump to content

Tips voor de druiven gevraagd!


Mellie
 Share

Recommended Posts

In tegenstelling tot de rest van mijn tuin, doen de druiven het extreem uitbundig. Nu de eerste druiven beginnen te rijpen, vraag ik me af wat ik in hemelsnaam met al die druiven moet doen. De pergola hangt helemaal vol. Iemand lekkere tips?

 

4ba53a55f21a504cfcba881e0e18cffe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Grinnik van mij wel hoor! Maar we hebben een heel goede sapcentrifuge. Sap komt er zeker. Wijn maken die ook nog lekker smaakt, lijkt me verschrikkelijk moeilijk...

 

Mooie tros heb je trouwens in je avatar!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

O nee, ik vind wespen best eng... beetje een fobie vrees ik. Ik ben dan ook erg onder de indruk van het wespennestavontuur die ergens op het forum staat...

de druiven beschermen, check.

 

Kan ik nog wat anders dan sap ermee maken?

Ik bedenk me dat 1 x druiven ingemaakt met kruiden in rode wijn. Dat zou lekker moeten smaken bij wild. Ik vond het wel ok, maar niet echt de moeite waard... misschien zou je zoiets juist voor stoofvlees moeten gebruiken? Iemand nog inspiratie voor druiven toevallig?

 

Groene groetjes!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik doe eigenlijk gewoon druiven in een pan met een bodempje water, kapot laten koken beetjes kneuzen om te helpen als ik vind dat ik genoeg sap heb, dan laat ik ze uitlekken in een doek. (Je kunt ze natuurlijk ook ontsappen in een machine)

Daarna sap opkoken en geleisuiker toevoegen.

Ik doe er verder niets bij vind het zo het lekkerst.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Geïnspireerd geraakt door alle druiven varianten die manlief en ik hebben gemaakt en zelf wat bedacht voor restant druiven. Ik heb gisteren het laatste kilootje druiven gebruikt om niet op te eten, maar een saus te maken.

Druiven met 5-spice, gemberpoeder, steranijs, kaneelstokje, kardemom op het vuur gezet met een klein scheutje water. Alles laten kapotkoken. Toen gezeefd en in een potje gedaan.

 

Gaat heerlijk smaken met een lamshaasje of hele kip uit de oven. Echt nu al zoooon zin in! Het is zo geurig en lekker!!! Dat ga ik vaker doen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...