Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Op mijn telefoon doe ik het zo:

Stukje tekst selecteren, en dan klikken op het 'quote selection' wat dan in beeld komt. Dat ziet er dan zo uit:

 

Screenshot_20250122-183323.png

 

En het resultaat is dan:

 

3 hours ago, Tanja65 said:

niet rechtstreeks

 

dat dat stukje tekst op deze manier gequote wordt. 

  • Like 1
Geplaatst:
2 minuten geleden, Arja zei:

Stukje tekst selecteren, en dan klikken op het 'quote selection'

Yup! It worked, thanks @Arja. .

  • Like 1

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Inderdaad en het is ook soms ook vermoeiend lezen. 
Maar nu even terug naar het brood, vandaag een hybride brood gebakken van 500 gram meel met 3 gram gist en 75 gram desem. Het brood moest vandaag klaar zijn dus heb ik zelf wat bij elkaar geknutseld en het resultaat is een heerlijk brood mooi gerezen.  Met rode wintertarwe en half speltbloem half speltmeel.

 

Maar de bepalendste ingrediënten voor de smaak zijn toch wel een theelepel gemalen steranijs ( dank @jootje) en een ruime theelepel vers sinaasappelsuiker dat proef je!

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)

Ik ga straks weer eens proberen om stokbrood te bakken.

Dat lukt bij mij nooit echt goed, maar ik heb een nieuw recept.

 

Edit:

Ik vind dat ze er knap uitzien.

Hopelijk smaken ze ook lekker.

 

 

P1060084.JPG

aangepast door Rookie
  • Like 4
Geplaatst:
Op 30-1-2025 om 10:22, Rookie zei:

maar ik heb een nieuw recept

Zou je dat misschien willen delen? Ze zien er zo goed uit! Ik zou het graag een keertje willen proberen.

Geplaatst:

Natuurlijk.

Het oorspronkelijke recept is voor drie stokbroden, ik heb het doormidden gedeeld.

 

Ik zet hier het oorspronkelijke recept neer.

Ik moet erbij zeggen, dat ik werk met de Amerikaanse maten.

 

1 eetl gist

1 eetl suiker

2 cups (2 x 250 ml) warm water

4 tot 5 cups gewone bloem ( 1 cup= ongeveer 120 gram)

2 theel zout

3 eetl olijf olie

 

Mengen met de deeghaak in een mengkom voor ongeveer 6 minuten, begin met 4 cups bloem, de zijkanten van de kom moeten redelijk schoon zijn.

Voeg eventueel de laatste cup bloem in delen toe.

Daarna 30 minuten laten rijzen.

Goed uitrollen, in drie stukken verdelen en strak oprollen tot een lange worst.

Inkwasten met een ei/water mengsel en 20 tot 25 minuten in een 220 graden oven.

 

Klaar!

 

 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 2
Geplaatst:

Waar ik ook net achter kom:

Dit deeg is ook uitstekend geschikt als pizzadeeg!

Dan denk ik ook gelijk, dat het ook een mooi deeg zal zijn voor kaneelbroodjes, misschien met een lepeltje meer suiker en een neutralere olie.

  • Like 1
Geplaatst:

 

 

Mijn tweede keer brood bakken uit het boek 'flour, water, salt, yeast' en ik ben best tevreden😄. Ik heb ooit eens eerder desem geprobeerd maar dat was niet zo'n succes. Ik merk dat ik door de uitgebreide beschrijvingen nu al beter weet waar ik op moet letten, dus een nieuwe desempoging komt nog wel😄.

 

20250203_093709.jpg

  • Like 6

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...