Jump to content
Ludo

Zelf brood bakken moeilijk ?

Recommended Posts

Ik denk een combi van niet zo actieve starter met te weinig tijd ervoor nemen en op het oog nog een flatsje water toevoegen - iets wat ik normaal nooit doe. Het kruim is prima maar het is onbedoeld een turks platbrood geworden 😹

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, ik heb vandaag op het oog een kwak bloem erbij gegooid en zonnebloem olie... slik. Ben nu toch beduidend minder enthousiast over mijn idee dan vanochtend.
Moeders doet het ook altijd op het oog en gaat ook altijd goed was mijn motivatie

Ben benieuwd wat het gaat worden. Deeg ruikt wel heerlijk. Rozemarijn en thijm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben benieuwd ik ben dol op focaccia en het staat op mijn lijstje om zelf te bakken. Zelf had ik van de week een groot aardappel brood met speltmeel, aardappel water en enkele aardappels en anijszaad. Op voordat de foto gemaakt kon worden..

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha dat was Dan een goed gelukt@Appelvrouw

Hier gelukkig ook. Ik kneep hem echt. Recept is volledig zelf bedacht. Enige wat ik heb opgezocht is hoe lang en warm een focaccia moet bakken. Het moest op 200 graden 30 min. Is met mijn oven net te warm blijkbaar. De achterkant wat tegen de wand kant is, is wel te bruin. Maar 3 kwart perfect gekleurd. En hij smaakte echt heel goed!

Met de dochter ingeprikt met onze vingers. Zij sneed de tomaten. Ik mocht er nog een scheut olijfolie en wat extra thijm en rozemarijn aan toevoegen. Wat gehakte knof en zeezout. Aanrader. O, de olijfolie is er na de foto op gegaan. Ziet er hier nog pips uit.

a37ba0abdfeadb021151bb030ef043c4.jpg

811c6a754da4078e261c97ea303d9246.jpg

Heel luchtig geworden, dat vind ik zó lekker!
12d888a9ddcb1d0e66f5650e1db8b030.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Focaccia is echt makkelijk! Ik maak het altijd met behoorlijk nat desem deeg, hydratatie van 70-75%. De volgende ochtend giet ik een paar eetlepels olijfolie op een halve bakplaat (formaat ca. A3) stort het deeg erop, keer het om zodat aan beide kanten olijfolie zit. Dat laat ik 1-2 uur staan met een andere bakplaat omgekeerd erop). Dan druk ik er olijven, tomaten, rozemarijn of iets anders in en bestrooi het met grof zeezout. Na 30 minuten in de oven is ie klaar. 

 

Die van jou ziet er ook lekker uit hoor, @Mellie!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het ook met zuurdesem gemaakt. Misschien kwam het door de kruiden, maar smaakte niet zuur. Heb het broodreceptngebruikt wat ik de laatste tijd veel gebruik maar ipv 500 gr bloem, 650 gr ongeveer gebruikt en zonnebloemolie in het deeg. Op het deeg ging voor het bakken olijfolie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren wat paratha's gemaakt en daar pluk ik nu met de lunch de vruchten van. Lekkerrrr!

 

20210329_120525.thumb.jpg.ff9c226b9075d62923465191b8e21cf1.jpg

 

 

  • Like 3

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ziet er mooi uit zeg! Is dat Indiaas of voelt het alleen zo aan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is Indiaas inderdaad. Wordt vaak gevuld gegeten of bij iets. Ik prop het zo, even opgewarmd, zonder iets erbij, mijn wangetjes in. 👌

  • Like 1

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren zuurdesem focaccia zelf bedacht recept en heel lekker
e5ec9514ed4d655e1e31306f8d701025.jpg

Vandaag zuurdesembrood. Warm met honing en room gegeten. Belachelijk lekker.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een leuk topic! 

ik bak regelmatig zelf brood & gebak , pistolets & sandwiches, kortom, ik zal mijn 'baksels" hier komen delen... 

vandaag of morgen staat er taart op de bak menu... (mag da hier ook? ) 


Levensmotto Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja zeker, lekker hoor!

 

 

Edit: ik ben weer eens te snel. Taart misschien wat minder handig aangezien het wel echt een broodtopic is, maar dat kun je natuurlijk wel weer kwijt bij de wat heb je vandaag gegeten topic. Mmmm, taart. Geniet er van!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia... dus weer een zuurdesem focaccia gebakken. Met eigen thijm, rozemarijn en knof. Nog een klein restje over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/3/2021 at 3:28 PM, Mellie said:

 

Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia

 

Hier staat focaccia ook in de hitlijsten. Zoveel resultaat voor zo weinig werk...

 

edit: mijn eigen baksels van vandaag: focaccia met rozemarijn, olijven, tomaar en basilicum en voor het eerst brioche gebakken. Beide broden zuurdesem. Ik had laatst de broodbijbel gekocht en alle 3 recepten die ik daaruit probeerde mislukten. Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken 🤔

3419D533-0022-46C6-A321-CAB2D1A104C3.jpeg

Edited by mdubbelm
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuten geleden, mdubbelm zei:

Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken

Dat is grappig, of, nou ja ik heb het andersom, bij mij waren de laatste zuurdesem broodjes niet lekker, muffig. Heb mijn zuurdesem weggedaan en bak nu even alleen met gist. Aardappel broodjes met spekjes! Mijn kleinkinderen vonden het ook heerlijk zo ook het brood met honing en sesamzaad. 


We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, appelvrouw said:

bak nu even alleen met gist

Ja ik weet het ook niet goed. Of ik heb te hoge verwachtingen van de gist qua snelheid. Ik probeer het binnenkort wel weer eens. Er staan wel lekkere recepten in fat boek namelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zal het ook weer eens erbij pakken. Ik heb 3 brood boeken en gebruik al maanden hetzelfde recept. Ik neem voor het Suikerfeest as donderdag een focaccia en mijn eerste baklava mee. Die ga ik morgen maken. Spannend!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baklava gemaakt en nog in wording... ik ben al 5 u bezig. Offffff. Lange zit dit. Moet ook nog koken.

6bac2e3072f8018175d279cbf5261a62.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...