Arja Posted June 7 Share Posted June 7 Als ik met de timer bak, gebruik ik ook droge gist. Maar tegenwoordig bak ik meestal overdag en gebruik ik verse gist. Die gaat onderin het blik, met het water en de suiker. Daar bovenop het meel. Bij het mengen wordt het prima verdeeld, ik hoef het niet te verkruimelen, zie geen verschil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted June 7 Share Posted June 7 Dan doe je het zout op het mee? Het gaat erom dat zout en gist zo lang mogelijk gescheiden blijven toch? Quote Teeltwedstrijd MTF organisatie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 7 Share Posted June 7 (edited) Als ik de timer gebruik doe ik onderin het water+olie+suiker, dan meel er bovenop, en daarop zout in de ene hoek en droge gist in de andere. Ik bak de laatste tijd trouwens meestal zonder zout ivm dieet partner. Als ik overdag bak, kiep ik alles gewoon in het water, hij gaat toch meteen mengen. Edited June 7 by Arja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 21 Share Posted June 21 Ik maak vandaag weer eens een brood. En dan gelijk 3. Ik ben bezig met een recept van levine van doorn; driegranendesembrood met zaadjes. Het deed is inderdaad erg plakkerig. Ik ga de ene helft in een pan maken. Of misschien cakevorm. Ben er nog niet over uit. En de andere helft van het deeg wil ik weer eens trachtten op te bollen. Hoe vaker ik zeg dat ik dat niet kan, hoe groter die hobbel is waar ik overheen moet. Dus ik kan dat echt heeeeel goed. Ook maak ik een bakplaat focaccia. Veel knoflookpasta en olijfolie vandaag. Vanavond selectie deegwaren dus met soep en salade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 22 Share Posted June 22 Deeg was mooi gerezen. Ik heb er 1 zelf opgebold. Ik vind hem nog niet echt strak eruit zien, maar het is wel de beste tot nog toe. Ik heb er nog wat extra sesamnzaadjes over gestrooid. Was een heel knapperig en luchtig brood. Deze zat in een vorm. Duidelijk strakker geworden. Het deeg was heel luchtig en de korst was krokant. Echt wel trots op eigenlijk. De focaccia had ik een leermomentje. De knoflookpasta verbrand… dus de volgende x zonder. Het ziet er ook heel donker uit, maar smaakte heerlijk. Ook een zacht en luchtig deeg.Heb beide degen ditmaal in de zon te rijzen gelegd, want ik vind het altijd tergend langzaam gaan in huis. Dat scheelde aanzienlijk moet ik zeggen. Ik was wel bang dat het deeg daardoor zuurder zou worden, maar dat was gelukkig niet zo. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted June 22 Share Posted June 22 Het wordt juist zuurder als het koud rijst. En mooie broden! ik doe idd pesto oid pas nadat het uit de oven komt erop, nu paar keer wat za’atar vermengd met olie erop gekwast - aanrader! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 23 Share Posted June 23 Jaaaa ik was ook heel blij. Het voelde ook best strak aan, want zo’n brood moet dan ook opgetild worden en de oven in. Normaal glibbert het dan alle kanten op, omdat het opbollen gewoon niet is gelukt. Het recept vond dat het trouwens genoeg voor 2 broden was. Vond ik niet. Dat waren wel mini broodjes. Recept van 500 gr bloem is wat mij betreft 1 brood. Maar zo kon ik mooi oefenen en niet het risico lopen alleen maar een mislukking te hebben. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted June 23 Share Posted June 23 ik bak ook 1 brood van 500g bloem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 23 Share Posted June 23 Ook uit een kookboek van Levine brood met gember, bosui en shirachisaus gemaakt..zoooo lekker 3 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 8 Share Posted July 8 Weer zo'n mooi broodje van @Anna3. Sorry dat de foto wat minder is. Ik kan geen nieuwe maken want hij is al op! 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 8 Share Posted July 8 Ow wow dat ziet er heerlijk uit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 8 Share Posted July 8 Met koekkruiden, rozijnen en pecannoten. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 8 Share Posted July 8 Grappig ik had al zo’n vermoeden dat het een dergelijk brood zou zijn. Hij heeft vast heerlijk gesmaakt! Ik vraag me af hoe cake achtig het brood dan wordt met koekkruiden erbij of smaakt het dan juist kruidig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.