Arja Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 Als ik met de timer bak, gebruik ik ook droge gist. Maar tegenwoordig bak ik meestal overdag en gebruik ik verse gist. Die gaat onderin het blik, met het water en de suiker. Daar bovenop het meel. Bij het mengen wordt het prima verdeeld, ik hoef het niet te verkruimelen, zie geen verschil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 Dan doe je het zout op het mee? Het gaat erom dat zout en gist zo lang mogelijk gescheiden blijven toch? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 (edited) Als ik de timer gebruik doe ik onderin het water+olie+suiker, dan meel er bovenop, en daarop zout in de ene hoek en droge gist in de andere. Ik bak de laatste tijd trouwens meestal zonder zout ivm dieet partner. Als ik overdag bak, kiep ik alles gewoon in het water, hij gaat toch meteen mengen. Edited June 7, 2022 by Arja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 Ik maak vandaag weer eens een brood. En dan gelijk 3. Ik ben bezig met een recept van levine van doorn; driegranendesembrood met zaadjes. Het deed is inderdaad erg plakkerig. Ik ga de ene helft in een pan maken. Of misschien cakevorm. Ben er nog niet over uit. En de andere helft van het deeg wil ik weer eens trachtten op te bollen. Hoe vaker ik zeg dat ik dat niet kan, hoe groter die hobbel is waar ik overheen moet. Dus ik kan dat echt heeeeel goed. Ook maak ik een bakplaat focaccia. Veel knoflookpasta en olijfolie vandaag. Vanavond selectie deegwaren dus met soep en salade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 Deeg was mooi gerezen. Ik heb er 1 zelf opgebold. Ik vind hem nog niet echt strak eruit zien, maar het is wel de beste tot nog toe. Ik heb er nog wat extra sesamnzaadjes over gestrooid. Was een heel knapperig en luchtig brood. Deze zat in een vorm. Duidelijk strakker geworden. Het deeg was heel luchtig en de korst was krokant. Echt wel trots op eigenlijk. De focaccia had ik een leermomentje. De knoflookpasta verbrand… dus de volgende x zonder. Het ziet er ook heel donker uit, maar smaakte heerlijk. Ook een zacht en luchtig deeg.Heb beide degen ditmaal in de zon te rijzen gelegd, want ik vind het altijd tergend langzaam gaan in huis. Dat scheelde aanzienlijk moet ik zeggen. Ik was wel bang dat het deeg daardoor zuurder zou worden, maar dat was gelukkig niet zo. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 Het wordt juist zuurder als het koud rijst. En mooie broden! ik doe idd pesto oid pas nadat het uit de oven komt erop, nu paar keer wat za’atar vermengd met olie erop gekwast - aanrader! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 Jaaaa ik was ook heel blij. Het voelde ook best strak aan, want zo’n brood moet dan ook opgetild worden en de oven in. Normaal glibbert het dan alle kanten op, omdat het opbollen gewoon niet is gelukt. Het recept vond dat het trouwens genoeg voor 2 broden was. Vond ik niet. Dat waren wel mini broodjes. Recept van 500 gr bloem is wat mij betreft 1 brood. Maar zo kon ik mooi oefenen en niet het risico lopen alleen maar een mislukking te hebben. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 ik bak ook 1 brood van 500g bloem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 Ook uit een kookboek van Levine brood met gember, bosui en shirachisaus gemaakt..zoooo lekker 3 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Weer zo'n mooi broodje van @Anna3. Sorry dat de foto wat minder is. Ik kan geen nieuwe maken want hij is al op! 3 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Ow wow dat ziet er heerlijk uit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Met koekkruiden, rozijnen en pecannoten. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Grappig ik had al zo’n vermoeden dat het een dergelijk brood zou zijn. Hij heeft vast heerlijk gesmaakt! Ik vraag me af hoe cake achtig het brood dan wordt met koekkruiden erbij of smaakt het dan juist kruidig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 (edited) En ik heb voor de tweede maal een broodmachine gescoord bij de Kringloopwinkel. Ditmaal een nieuwe, ongebruikte, in plaats van een gebruikte die bij de eerste keer proberen met een rotklap stuk ging. Alleen de gebruiksaanwijzing is er niet bij, maar die vind ik online wel. Binnenkort meer over de bevindingen. Ik ga straks naar (zie edit) om T65 meel te halen. Niet alleen voor in de machine, maar het brood dat ik daarnaast met de hand wil maken is Frans stokbrood. Tot nu toe nooit gelukt, maar na het bekijken van tutorials denk ik dat er kansen zijn op beter. Edit: naam en plaats van winkel verwijderd, ongezellige lui, maak ik geen reclame voor, klantonvriendelijke zaak. Voor mij dan. Edited September 3, 2022 by HuubvG zie edit 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Oh dat brood was gewoon weer heerlijk hoor, zoals al Anna haar baksels Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Oh dat brood was gewoon weer heerlijk hoor, zoals al Anna haar baksels Maar niet cakeachtig met de koekkruiden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Ik denk dat het alleen cakeachtig smaakt als je er flink suiker bij doet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Nee, zeker niet cakeachtig, gewoon lekker kruidig als een kerststol ofzo. Maar dan ook weer niet als een kerststol. Tja ik kan het niet uitleggen. 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted August 26, 2022 Share Posted August 26, 2022 De broodbakmachine doet het! De handleiding uitgeprint en 'gebonden'. Een eerste broodje geprobeerd en het is nog gelukt ook! Ik heb wel direct een miniprecisieweegschaal besteld. Die ik nu gebruik is goed voor meel en water, maar voor de kleine beetjes gist, suiker, zout is die niet zuiver, merkte ik. Bij de droge gist sloeg die niet eens uit en er zat toch 11 gram in het zakje. Deze broodbakmachine gaat mij helpen want kneden met de hand is niet mijn sterkste kant, maar wel mijn zwakste. Dus blij met de machine en nu kijken naar recepten voor het lekkerste brood, en uitproberen maar. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 Top... niks lekkerder dan vers gemaakt brood . Voor hoeveel gram is deze machine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 Ja! Het hoort helemaal bij zelf doen. Nu laat ik de machine het meeste werk wel doen, maar die kan ik naar mijn hand zetten. Evenals wat er in gaat. De machine kan broden van 600 en 900 gram bakken. Naast wit-, Frans-, volkoren-, krenten, noten- en pittenbrood kan die ook cake en jam maken. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Tip voor de broodbakkers: bij Welkoop zijn tot en met 18 september de Soezie broodmelen en -mixen in de aanbieding. 2 + 1 gratis. Ik heb dus even ingeslagen, gisteren besteld en vandaag werd het al bezorgd. Houdbaarheidsdatum tot nov 23 en jan 24, dus dat zit wel goed. Gratis bezorgd vanaf 40 euro. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Ik heb er naar staan kijken bij de wel koop eergisteren maar heb ze toch niet meegenomen..ik was toch een beetje bang dat de mix me niet beviel en om dan drie pakken van enkele kilo’s te hebben vond ik wat veel. Ze hadden wel parel suiker, daar ben ik erg blij mee! Dus binnenkort bak ik suikerbrood. Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Ik probeer mijn starter weer aan de praat te krijgen na de vakantie…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Roggemeel doet wonderen! Dan krijg ik het zelfs na 3 weken vakantie weer aan de praat. Mijn starter staat wel altijd in de koelkast trouwens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.