Jump to content

Featured Replies

Posted

Zojuist een blue hubbard doorgehakt om te gebruiken in een gerecht. Het vruchtvlees is vrij groen van tint en vraag mij af of deze dan nog onrijp is. Stengel vertoonde wel barsten en pompoen voelde hard aan en hol.

 

IMG039471131503501485.JPGIMG273138821503501487.JPG

Die ziet er heel onrijp uit nog. De Blue Hubbard heeft ook een lang rijpingsproces, die moet je echt pas oogsten als het steeltje helemaal verkurkt is en het blad goed verwelkt is. De Blue Hubbard moet echt mooi blauwgrijs zijn van de buitenkant. Het vruchtvlees is niet feloranje, maar meer gelig. Wel veel geliger (dus zonder groen) dan jouw vrucht. Je kunt dit wel eten, maar de smaak is niet die van een goed rijpe Blue Hubbard pompoen.

 

Zo ziet een rijpe Blue Hubbard eruit:

 

BlueHubbard59541503517011.jpg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...