Jump to content

Aardappelen in aardappelzak: wanneer klaar om te oogsten?


Swietytalk
 Share

Recommended Posts

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Nou woon ik in de filipijnen en wil ik zelf me aardappelen gaan kweken om er friet van te maken.

Het is een zoute omgeving met veel klei grond. En het is het best benouwd. Wat voor aardappel is daar goed voor?ik heb uit nederland 4 frieslanders meegenomen omdat me verteld werd dat uit te proberen. Wat raden jullie mij aan? Groetjes robert

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad zouttolerante rassen zoals in de link hierboven, alleen weet ik niet hoe makkelijk de aardappelen en andere gewassen die ze daar testen te krijgen zijn.

Maar neem in ieder geval phytoftera-resistente rassen omdat je schrijft dat het ook benauwd (=vochtig en warm) is daar. Dan denk ik aan de rassen Alouette of Carolus waar ik zelf goede ervaringen mee heb hier in NL.

O.a. te koop bij Aardappelspeciaal, maar ook steeds meer bij de reguliere zaadhandels.

De frieslander zou niet mijn eerste keuze zijn ivm pfytoftera.

 

Rob

Oudholland

 

Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?

Link to comment
Share on other sites

ok. Ja, dat is wel rijkelijk laat he ? Niet dat er daarom geen aardappeltjes zullen groeien, maar het groeiseizoen is dan wel zó kort, dat dat zeker invloed heeft op de resultaten.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hulp nodig. Welke aardappel is bijzonder lekker?in Nederland vond ik de frieseling de eerste ontzettend lekker.vol met smaak,je proeft dan echt de nieuwe aardappel.nu woon ik in Frankrijk, had de Charlotte.fijne aardappel. Maar om te vergelijken met de Friesland er nee.

Wie o wie heeft een vergelijkbaar ras voor hier in Frankrijk.liefst een vroege aardappel.bvd

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Opperdoezers. Ik vind ze dit jaar iets minder lekker dan vorig jaar, maar dat kan alles te maken hebben met de kwaliteit van de grond en vorstschade en droogte. Maar als ze goed zijn, zijn ze ook wel heel goed. En je kan na 3 maanden al beginnen met oogsten, dus begin juni al je eerste aardappeltjes eten. Groot nadeel is wel al die bulten en deuken, maar de smaak is toch wel heel prima.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hulp nodig. Welke aardappel is bijzonder lekker?in Nederland vond ik de frieseling de eerste ontzettend lekker.vol met smaak,je proeft dan echt de nieuwe aardappel.nu woon ik in Frankrijk, had de Charlotte.fijne aardappel. Maar om te vergelijken met de Friesland er nee.

Wie o wie heeft een vergelijkbaar ras voor hier in Frankrijk.liefst een vroege aardappel.bvd

 

Gewoon zélf poters kopen in Frankrijk van de Rozeval. Heb ik daar wel eens gedaan lang geleden. Beetje goede grote zaak uitzoeken en daar in maart eens langs gaan en halen. Voor mij in ieder geval 1 van de lekkerste aardappelen die er daar te krijgen is.

 

ps. Als je het zó doet wat Henkg zei als tip, worden de verzendkosten toch nooit hoger dan dat ze zouden zijn als je ze in Nederland bestelde ?

Ma goed, de Rozeval is toch sowieso 1 van de lekkerste .... en je woont nog es in Frankrijk ook. Wat wil je meer.

 

En weer een andere tip is : pb Appelvrouw es ? Die heeft vele daar te krijgen soortjes al eens uitgeprobeerd. Ik dus alleen de rozeval.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...