Jump to content

Appelboom gaat nu bloeien


Ossekop
 Share

Recommended Posts

goede dag allemaal,

 

Ik heb weer eens wat raars.

ik heb een jaar of 3 geleden een appelboom gekregen waarvan ik niet weet welke soort het is. Hij heeft in het begin gebloeid en appeltjes gegeven, Het jaar erop niets. Geen bloesem geen appels. Ik dacht dat dit kwam omdat de appelboom een rustperiode nodig had. Vorig jaar had hij overal vlekken en plekken in de bladeren, zelfs bij nieuwe blaadjes die door kwamen. Dit jaar ook niets. Dus heb ik hem dit jaar preventief behandeld, (zwavel) en voedingstoffen gegegeven maar nu lijkt de boom van het padje af te zijn er komt bloesem aan de takken.

 

wat kan ik het beste doen nu?

Moet ik de bloesem verwijderen?DSC002057711504763646.JPGDSC002121111504763647.JPG

 

Groetjes osse

Link to comment
Share on other sites

Ja komt meer voor hoor, dat een appel of peer in het najaar nog een poging doet te gaan bloeien. Geen zorg.

Zelf verwijder ik die bloesem wel ja; gewoon vanwege nodeloos energie verlies.

Oorzaak kan veelledig zijn, maar dikke kans dat het komt, omdat de boom de bloei gemist heeft van het voorjaar met die late vorst.

Link to comment
Share on other sites

oh hartelijk dank voor jullie reacties.

 

Ik had het nooit gezien, en inderdaad de bloei is uitgebleven in het voorjaar. De boom heeft erg veel geleden dus ben ik heel stiekem wel blij dat hij toch nog laat zien dat hij het nog wel gewoon doet. (Doe ik toch nog iets goed )En hopelijk bloeit hij in het volgend voorjaar nog na deze bloei.

 

ik ga de bloesem verwijderen, nogmaals bedankt

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Bloesem rond deze tijd komt vaak voor bij bomen die net zijn verplant; die raken een beetje verward over welk seizoen het nu precies is Ook bomen die langer staan doen het wel eens, maar minder vaak. Er zijn mensen die zeggen dat de bloemen beter verwijderd kunnen worden, om bepaalde ziekten te voorkomen, maar het kan verder niet veel kwaad.

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hoi Frank,

 

ik heb de boom al nu 3 jaar staan, hij was gewoon ontzettend ziek (schimmels) na het zwavelen ging hij spontaan in de bloei. Schimmel kan dus echt de bloei tegenhouden blijkt. We hebben een eventuele oorzaak gevonden inmiddels.

 

 

wij hebben in de tuin een grote heg staan.

Na wat navraag te hebben gedaan bij de buren bleek dat de heg (buxus) al meer dan 50 jaar oud was en dat zou volgens de buurman de lelijkheid verklaren.

 

Zelf dacht ik het zal wel meevallen tot we begonnen met wegknippen van een aantal hele grote stammen van de heg. Toen we wat grote stammen weghaalden kwamen we dode takken en bladeren tegen,dode stammen, schimmels, erg veel vocht ,allerlei schadelijke insectennesten tegen en ik schrok er best van, tussenin groeide een klimop die de heg als het ware ook wat verstikte. De bladeren van de heg blijven de grond besmetten, die zien er heel erg ziek uit. (Dit is pas sinds laatste 2 jaar) nou ja je komt niet elke dag in het midden van een heg

 

Dit komt niet ten goede voor mijn fruitbomen, naast het feit dat zo een diepgewortelde heg veel voedingstoffen wegneemt van de fruitbomen en andere planten lijkt me de schimmel ook niet bevordelijk dus hij gaat er helemaal uit Wordt dus een flinke klus. Plusminus 11 meter lang en min 1 meter breed

Nabije buren hebben laatst ook een hele oude heg laten verwijderen, uiteindelijk wordt deze kaal wegens ouderdom volgens hun.

 

Hopelijk komt het mijn fruitboompjes uiteindelijk ten goede en blijkt dat fruitbomen toch best wel sterke bomen zijn, ze kunnen best wat hebben. Alle bloesem is eruit inmiddels de boom zat werkelijk vol met bloesem.

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.