Jump to content

Verwerken van vlees van een beer (ongecastreerd varken)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 2 weeks later...

We zijn gisteren bij Albert geweest, voor het bespreken van wat toekomstplannen EN het ophalen van de 1e worstjes! Moet je nou eens zien wat mooi:

IMG_6918.JPG

 

We gaan ze straks uiteraard uitgebreid proeven en dan maak ik nog wat foto's van worstjes zonder plastic er om heen :) 

We konden de salami's niet bekijken want die heeft hij ergens anders hangen (of beter: die hangen bij hem thuis en wij waren nu ergens anders, waar hij wat koelingsruimte mag gebruiken) maar hij heeft beloofd nog wat foto's te maken. 

Er liggen ook nog wat stukken (ham, nek, rugspek, enz) in het zout in de koeling, die hoeven niet zo lang meer maar dan moeten ze nog een tijd drogen natuurlijk. En hij gaat van de week nog weer wat nieuwe worsten maken. 

 

De wat dikkere worstjes van deze foto zijn trouwens gemaakt met zo'n 275 gram vers vlees. En nu wegen ze nog zo'n 150 gram. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

We hebben weer wat worsten in huis!

Hazelnoot-fuet met peterseliecoating. Of was dit die met bieslook... nu ga ik twijfelen :lol: 

IMG_7197.JPG

 

Salami:

IMG_7200.JPG

 

En nog een dikkere salami, voor mooie grote plakken voor op de boterham. Maar die moet ik even met de snijmachine snijden zodat het mooie plakjes worden. De foto's volgen dus nog. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik vermoed dat dit gedroogde bieslookvlokken zijn. Zien er te plat uit op de foto.

Dit soort dingen mis ik dus enorm met niet varkensvlees. Gaan jullie je ossenvlees ook nog bewerken of wordt dat onbewerkt aangeboden?

Link to comment
Share on other sites

Nee dat bieden we verder onbewerkt aan. Het maken van dit soort worsten en ham enzo is veel werk en het droogt een stuk in dus de kiloprijs is dan hoog. Dat krijgen we er nooit niet voor. Dit berenvlees verkopen we (voor zover we het verkopen dus... de salami's houden we bijv. lekker zelf ;) ) te goedkoop omdat de beer zelf al wel wat geld heeft opgeleverd door biggen te verwekken toen hij hier nog rond liep.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...