Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je zo eten (uit eigen tuin) 2018


Erny
 Share

Recommended Posts

Vertel wat je zoal maakt en eet van de spullen die je op je tuin oogst. En met de spullen die je níet op je tuin oogst. Zo breng je medeleden ook nog op andere ideeën.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

De laatste pompoen. Moest nu toch echt op. Eerst gebakken in de oven met salie, knoflook, zout en peper.

Daarna ui, champignon, broccoli en silken tofu gebakken, pompoen erbij, een restje dille en 'mushroom sauce' uit de toko.

Gegeten met pasta en voor de liefhebber wat parmezaanse kaas.

Het is schoon op, geen foto dus.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren schorseneren: onder water schillen, even kort koken, daarna opbakken met aardappeltjes, tijm en champignons (uit de winkel). Twee gekookte eitjes erover op het bord.

 

Vandaag: stampot winterpostelein: op dezelfde manier als stampot rauwe andijvie.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Schorseneren uit eigen tuin Hermen? Mmmmmm

 

Wij hebben een vegadagje, komkommersoep uit de vriezer ( Jeetje wat lijkt het lang geleden dat we een overvloed aan komkommers hadden)

En boerenkool met tofu met eigen sambal en zoetzuut, ook al van die komkommers

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Het is schoon op, geen foto dus.

Ja haha, die moet je ook maken vóór het eten, niet erná

 

Hier gaan de pompoenen ook hard achteruit. Toch te laat naar binnen gehaald.

Maar even flink dooreten.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb weer reuzel-tortilla's gebakken op de kachel en er ging een mix van gehakt en maïs en boontjes en tomatenchutney in.

 

Gisteren aten we rode kool met appelmoes en een (platte)gehaktbal.

 

Die dag daarvoor hutspotsoep van veel te fijngehakte wortel+ui+aardappel wat totaal niet af te gieten viel. Ach ja... zo probeer je eens wat nieuws. De rookworst maakte veel goed

 

Morgen maar weer eens wat zonder vlees Als het goed is komen er vrienden langs om te eten, en dan maak ik boerenkoolstamppot (maar dan van palmkool) met gerookte kaas er door/over. En wie weet maak ik ook een uiensausje voor er bij.

 

Lunchen doen we elke dag met broodjes kaas en ei en jam en vleeswaren (op aparte sneetjes, niet alles op 1 broodje ) en een dikke plak Yacon uit het vuistje Ik heb ook weer wat zaden van kiemgroenten in potten gedaan, voor wat vitamientjes op de boterham.

Link to comment
Share on other sites

mmm lekkere broodjes!

Vanavond puree met aardappelen en pastinaak en selderijgroen met een gekregen stoofpotje van everzwijn..en frambozen uit de vriezer met crème fraîche.

Charly ik heb dat ook af en toe met die eraf vallende labels en heb nu een diepvriesmarker. Helemaal top.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Goed om een verwante ziel te treffen Appelvrouw!

Dat stoofpotje klinkt trouwens als een erg lekker kadootje zeg, wauw. Zal met die kruidige wintergroenten-puree wel top gesmaakt hebben!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

De laatste pastinaken uit de tuin heb ik samen met wat winterprei en aardappels van een buur, gemixt tot een heerlijke stamppot. Het geheime ingrediënt in dit geheel was de flinke snuf gerookte paprikapoeder van Mellie die het geheel op smaak bracht. (En misschien ook wel de rookworst, van de plaatselijke buurtsuper.)

 

Volgende week ga ik - hopelijk - beginnen aan de aardpeer (recepten zijn welkom) die ik schandalig lang heb genegeerd. Ik hoop dat ze nog bruikbaar zijn als ik ze uit de grond wroet...

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Het is schoon op, geen foto dus.

Ja haha, die moet je ook maken vóór het eten, niet erná

 

Hier gaan de pompoenen ook hard achteruit. Toch te laat naar binnen gehaald.

Maar even flink dooreten.

Hihi, het item heet: wat heb je gegeten.....dan is het inderdaad al op. Zal het onthouden als: wat ga je zo eten, grotere kans op een foto!
Link to comment
Share on other sites

Salsa uit de vriezer met eigen pepersaus en peperolie.

 

Jorieke, heb je dat zakje mungbonen van de toko ook al ooit getest op kiembaarheid (kwam toen met de rest van de Amazing Oriental spullen mee, paar jaar geleden)?

Handig om te weten of dat werkt.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag andijviestamppot met andijvie (en nog wat roodlof die nog niet opgevreten was door de vogels/konijnen) uit respectievelijk de platte bak en de tuin. Okee, zoonlief vond het lekker, dat is bijzonder, want hij houdt niet van andijviestamppot, maar hij had er een bio-tartaartje bij gekregen (zo ongeveer 2 x in de week maak ik ook iets van vlees voor hem), en verder zaten er vegan baconstukjes doorheen en pittig gebakken uitjes. Het was zeker niet vies.

 

Maar owowowow, wat een beestenspul in die andijvie! Het waren twee kleine kropjes die er helemaal niet aangevreten uitzagen, ik had ze zondag geoogst, toen al even in zout water goed afgespoeld en een paar slakjes, een forse spin en een kevertje gered van de verdrinkingsdood en uit het keukenraam gemieterd (in de voortuin mogen ze hun gang gaan, daar komt geen groente dit jaar), daarna in de koelkast en vanavond nog een keer heel goed afgespoeld. Kwamen er nog een kever, een babypissebed en nog eens 5 slakjes uit. En het zou me niks verbazen als ik tijdens het fijn snijden nog iets over het hoofd heb gezien en niet helemaal vegan heb gegeten.

 

De roodlof uit de volle grond was op 1 babyslak na helemaal schoon, en de andijvie die ik afgelopen jaar in de volle grond heb geteeld was ook vrijwel beestjesvrij. Dus waarschijnlijk heeft het te maken met die extra warmte in de platte bak dat al die hordes beestjes een fijn beschut onderkomen zoeken in mijn andijvie? In mijn onnozelheid had ik juist verwacht dat ik uit die bak alsmaar 'schone' groente zou kunnen oogsten.

 

Hoe dan ook, roodlof is ook prima semi-rauw te eten door de stamppot. Ik was bang dat het te bitter zou zijn, maar met een paar keer wat nachtvorst eroverheen is de smaak aanzienlijk milder geworden. En de planten die er nog staan maken heel dapper mooie malse kropjes. Leuke groente vind ik het.

Link to comment
Share on other sites

Eergisteren: Texla aardappelen uit de kelder en tuinbonen uit de vriezer.

Gisteren: boerenkool uit de vriezer.

Vandaag ga ik weer tuinbonen eten uit de vriezer, die moet leeg voor de verhuizing.

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

Borg-gehakt aangebraden, sjalotjes fruiten met wat paprika uit de vriezer. Dan zak snijbonen erbij uit de vriezer. Beetje zout en nootmuskaat. En dan wat rijst erbij koken. Hartstikke simpel en lekker!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Het is alweer een paar dagen geleden. Nog geen tijd gehad om te posten, maar wil het nog wel even kwijt. Het was de beste maaltijd van de afgelopen week namelijk!

Ik wacht al een half jaar op een geschikt moment om mijn zelfbedachte druivensaus te gebruiken bij een gerecht en lam leek me wel geschikt. Qua smaak had het achteraf ook prima bij ander vlees gepast, maar dat terzijde.

 

Lamskoteletten met een kruidenlaag, doppers uit de vriezer gekookt en een klontje boter met wat pepermunt en een kleine broccoli van de super. De rucola groeit heel goed nog en de waterkers en snijbiet ook. Samen met Turkse rijst en gekookte aardappel met de eigen chilivlokken en een flinke scheur van de saus was het ronduit heerlijk. Aanrader! Zodra ik thuis ben, maak ik dit weer.

 

f272b7e49933904dfa29432823a0582f.jpgd5e8c266ed05de286d6b891a097b7b6a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...