Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je zo eten (uit eigen tuin) 2018


Erny
 Share

Recommended Posts

Hi allemaal, ik heb een vraag. Als ik een nieuw kookboek ga uitzoeken dan kijk ik eigenlijk altijd in de kookboeken top 10 https://boeken-top-10.nl/kookboeken-top-10/. Hier staan namelijk de meest populaire kookboeken van dit moment. Ik ben nu echter op zoek naar een kookboek die speciaal gebaseerd is op moestuin recepten. Kan iemand mij er 1 aanbevelen? Bijvoorbaat dank.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Pieter, leuk dat je hier een vraag stelt, we hebben ook een voorsteltopic! En dit is het topic waarin je verteld wat je uit je tuin hebt gegeten...

Wat je vraag betreft je kunt eens kijken naar de groentebijbel van Mari Maris en is er niet ook een boek van Ottolenghi met alleen groente?

Wij aten en eten tomaten in vele vormen, salade, salsa, soep en saus...

Edit: volgens mij heet het boek Plenty..(ik ga het even opzoeken, ik zou het zelf ook wel willen hebben )

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 2 weeks later...

9a94f545d8314ae756a89973b03f4d47.jpg

 

Geoorsterde witte biet (was mega, meer dan kilo en nog steeds lekker van smaak!) met een paar normaal formaat chioggia bieten uit de oven met knof uit de tuin.

 

a508ae5f7c6bcf3ab3637fbeed208add.jpg

 

Op de aardappel na, kwam alles uit de tuin. Hoezee! O ja. De rijst en olijfolie en yoghurt natuurlijk ook niet. Smaakte veel te lekker!

 

Vanavond staat op het menu geroosterde gele courgette met eigen tomaat en komkommer in de pasta salade.

Link to comment
Share on other sites

Courgette flapjes/fritters.

Gister weer berg gebakken voor bij onze burenbbq hier achter.

Heel gemakkelijk en lekker.

Courgettes raspen (in dunne reepjes bv), zout/peper erbij, uitje, knoflook, eitjes opkloppen en erdoor en dan nog wat kaas (parmezaan en/of goudse en/of feta en/of etc...) en wat komijnpoeder. Mengen, olie in de pan en lepel spul in de pan en bakken maar.

Genoeg variaties mee te bedenken.

Koud en warm lekker. En ik gooi er graag wat van mn Funkysaus over (beetje tabasco achtig) en dip ze dan in de (Turkse) yoghurt/knoflook saus.

 

Ik maak er nu steeds veel te veel zodat ik ze kan invriezen en later in het jaar lekker kan eten of ik neem ze mee als ik naar mn huisje en tuin ga zodat ik ze daar kan opwarmen.

En zo hou ik het net een beetje bij met de courgettes (inclusief natuurlijk genoeg weggeven).

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Vandaag een puntpaprika geplukt en wat ui er uit gehaald,voor de varkenssate, die morgen op de bbq gaat.

Verder heel veel tomaatjes, wat ik daar mee ga doen weet ik niet, en nog niet gegeten,want hij staat nog te fermeteren, witte kool uit de moestuin. Hoop dat het lekkere zuurkool wordt, wil hetzelfde gaan doen met een gedeelte van de rode kool maar die is nog niet volgroeid.

Link to comment
Share on other sites

Poefff, en was het toen een koets ?

 

Wij aten de afgelopen dagen als een vorst! Hoogtepunten zijn o.a. gebakken gehaktbrood uit Zelhem met paprika-tomatensaus à la Charly en noodles met eigen shitakes en tofu à la Jim.

Nu nog wat verzinnen met al die courgettes..mmm de vriezer is vol.

Misschien maar gewoon uit laten groeien tot kippenvoer en af en toe een kleintje voor de vers

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Pieter, leuk dat je hier een vraag stelt, we hebben ook een voorsteltopic! En dit is het topic waarin je verteld wat je uit je tuin hebt gegeten...

Wat je vraag betreft je kunt eens kijken naar de groentebijbel van Mari Maris en is er niet ook een boek van Ottolenghi met alleen groente?

Wij aten en eten tomaten in vele vormen, salade, salsa, soep en saus...

Edit: volgens mij heet het boek Plenty..(ik ga het even opzoeken, ik zou het zelf ook wel willen hebben )

 

Ontzettend bedankt voor je reactie!

Link to comment
Share on other sites

De afgelopen dagen heb ik wat boontjes gekookt, courgette fritters gemaakt, courgette 'patat' en courgette(-wortel)soep. Verder rode bieten met balsamico en ui (van de winkel) uit de oven. En geprobeerd courgette chips en rode bieten chips te maken, maar dat was helaas geen succes!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...