Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je zo eten (uit eigen tuin) 2018


Erny
 Share

Recommended Posts

Aha! Jan is er? MET taart? Lekker.

Ja, hij is al weer weg hoor, maar was erg gezellig.

Patrijs, rode linzen, tomaat en pompoen samen ..iets voor morgen misschien.

Vandaag stamppot van Nw zeelandse spinazie met eieren en spekjes.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Eergisteren rode kool van vorig jaar nog Met appelmoes en een slavink. Hopelijk groeien mijn rode kolen van dit jaar nog wat zodat ik weer lekker wat potten kan wecken.

Gisteren... wat aten we gisteren? Oh ja! karnemelkpannenkoeken met spek, en een enorme smoothie van fruit wat voor de varkens bestemd was maar sinaasappels zijn ze toch niet gek op (en die 3 kiwi's en mango en peer die ik er ook door draaide hadden ze wel gelust hoor.. maar er zat echt meer dan genoeg in. )

Link to comment
Share on other sites

Zoete aardappel uit de oven! Geen knollen van bijna een kilo zoals die van Frans (zie record topic), maar meerdere kleintjes. Toch lekker! Met komijn en peper en zout en paprikapoeder als oppepper en yoghurt-knoflooksausje als dip.

Een een rauwkostsalade van knolvenkel en koolrabi en paprika.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

IMG2018100614110890041538828636.jpg

 

Een tortilla op basis van een restje chili, aangevuld met wat chorizo, geraspte kaas, champignon, ei, melk, en verse peterselie.

 

Op een snee zelf gebakken volkorenbrood en een salade van rucola, rode en groene sla en een volwassen komkommer.

 

Afgemaakt met wat zelf geimporteerde Franse mosterddressing.

Link to comment
Share on other sites

Dol op bietjes!

 

Wij eten zo een Turkse auberginestoof met eigen tomatenpuree, peper, knof en heel veel tomaat. Vooral gele tomaten want die rijpen in dit weer een stuk beter af dan de rode broers en zusjes. Wel nog 3 (rode) canakkale tomaten erin.

 

Lekker zo meteen met een Turkse lavas (brood) en een paar pittige pepers uit het vuistje.

 

7636252641f11b3ab3ead04ec88e3837.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mel, dat ziet er heerlijk uit hoor! Zou er bijna weer trek van krijgen.

En dat zegt wat. Want hier al twee dagen hutspot UET. Met wat veldvarkenrookworst en borg-spekjes. Mmmmmmm. Echt zo lekker! Laat het stamppotseizoen maar komen

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Chocolade taart met hele peren uet. Trots! Ik had er maar liefst 8 uit het boompje. En ratatouille met nog verse courgettes wat best laat is. St. Antoine salade met rucola en tomaatjes van buiten. Wat een zomer seizoen dit jaar!

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga dadelijk een stamppot van groene kool en aardappels uit eigen tuin maken. De spekjes komen van een varkentje uit de omgeving.

Het toetje wordt zelfgemaakte yoghurt van rauwe melk uit de omgeving met een aardbeiensaus van eigen moestuin.

Oftewel een heerlijke Zelhemse maaltijd waarbij ik van alle ingrediënten de oorsprong ken.

Groetjes,

Tien

Mijn blog

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...