Jump to content
Erny

Wat heb je net gegeten, of ga je zo eten (uit eigen tuin) 2018

Recommended Posts

Als lunch risotto rijk gevuld met asperges en salade met peulen sterrenkers div sla rucola en bieslook en koude kip.

 

Vanavond waarschijnlijk de eerste spitskool van de tuin. Toetje is rabarbertaart . En natuurlijk aardbeien!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het was boerenomelet maar ik kan niet zo goed eieren omdraaien dus is het boerenroerei geworden

 

 

Eieren omdraaien simpel, je pakt een deksel schuif daar je omelet op, en dan omdraaien, FF oefenen,hier lukt het altijd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oe omelet! Dat ga ik morgen doen. Met peulen, peulen en wat peulen. En als er dan nog plek is wat tuinbonen en groen van de tuin. Mss wat snijbiet en look oid. Mmmm. Nu al zin in!

 

Vandaag borg-hamlapje in kleine stukjes roerbakken, dan wat wortel (gekocht sorry), prei en paprika (vriezer) en op t laatst wat peulen en tuinbonen. Beetje ketjap beetje sesamolie enzo. Dan wat rijst van de dag ervoor erdoor scheppen. Et voilà. Een maaltijd waar stiekem heel veel groenten in verwerkt zit, maar die mijn lief toch goed weet te weg te nassen. (Het is wat )


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het was boerenomelet maar ik kan niet zo goed eieren omdraaien dus is het boerenroerei geworden

 

 

Eieren omdraaien simpel, je pakt een deksel schuif daar je omelet op, en dan omdraaien, FF oefenen,hier lukt het altijd.

 

 

Ik weet het alleen mijn deksel was te groot en mijn geduld te klein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lunch; het restje spinazie met rucolapesto van gisteren

Strax: pulled beef met de állerlekkerste eigengemaakte kimchi ooit, tahtsai & radijsjes udt en rijst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recepten van "allerlekkerste eigengemaakte Kimchi" zijn altijd welkom.

 

Bloemtopjes van de knoflook lekker gebakken en over de sla. Nog meer te gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bloemtopjes van de knoflook lekker gebakken en over de sla. Nog meer te gaan.

He wat een leuk idee! Die gaan door mn omelet straks. Tnx Erny!


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rijstvel loempia’s met uit eigen tuin: spinazie, snijbiet, pijplook en papalo. Verder uit de kast nog wat zwarte bonen, zoete aardappel, glasnoodles en hoisinsaus.


Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Recepten van "allerlekkerste eigengemaakte Kimchi" zijn altijd welkom.

 

Ok, komtie

 

Ong 600 g chinese kool, schoongemaakt en in smalle repen gesneden, beetje omkneden met ong 60 g zeezout.

In pot proppen, water erbij tot het onderstaat, gewicht erop zodat alles ook onder blijft en afgedekt 1 dag op kamertemp laten staan.

 

Dan kool afgieten, proeven en als het te zout is, afspoelen. Daarmee doorgaan tot het naar je smaak ok is (moet nog wel beetje zoutig smaken).

Uit laten lekken.

 

Meng voor de kimchi pasta in een kom:

ong 120 schoongemaakte en fijngesneden prei (of bosui. Of chinese bieslook)

ong 25 g schoongemaakte fijngeraspte gember

3 tenen knof uit de knijper

1 el vissaus

1 kleine el zeezout

1 tl suiker

chilipoeder naar smaak (ik nam 1 tl aji pineapple chilipoeder, 1 tl gemengd chilipoeder van eigen pepers en 4 tl gochugaru)

 

Meng dit met de uitgelekte kool. Prop weer in pot.

Ik doe er dan een achtergehouden heel koolblad op met daarop een gewicht (zakje met water) zodat de boel goed onder blijft staan.

Evt beetje extra water toevoegen als er niet genoeg vocht vrijkomt.

 

2 Dagen op kamertemp laten fermenteren, dan verhuizen naar de koelkast. Na een dag of 6 a 7 in de koelkast zou ie goed moeten zijn.

Enjoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super Tralala bedankt! Het mooiste is als je hem ook nog even apart in het receptentopic wilt zetten zodat ie mooi terug te vinden is.

 

Kun je ipv chilipoeder ook chilipasta of verse pepers gebruiken?

 

Vandaag zelf ook een omelet gemaakt want Charly had mij ook weer op een idee gebracht. En ik eet eigenlijk nooit omelet dus dat was wel een poging waard.

Met: knoflooktopjes, snijbiet, peultjes, basilicum, tijm, sjalottengroen, lavas (uit eigen tuin) en tomaatjes, rode ui, padronnetje, almapaprikaatje en feta en turkse worst in stukjes erop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bulgur gegaard in slasoep, munt (geroosterde noten, zaden en zelf gekonfijte sinaasappelschil), bietenblad, verse knoflooktopjes, zuring en zelfgemaakte hummus met de laatste knoflooktenen van 2017.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een lekkere ontbijtsmoothie met aardbeien en aalbessen uit de tuin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Super Tralala bedankt! Het mooiste is als je hem ook nog even apart in het receptentopic wilt zetten zodat ie mooi terug te vinden is.

 

Kun je ipv chilipoeder ook chilipasta of verse pepers gebruiken?

 

Erny, heb 'm erin gezet

 

Chilipasta kan vast en zeker ook heel goed. Verse pepers weet ik eigenlijk niet, ik denk dat de smaak en de heetheid dan wel anders wordt, maar wie weet ook heel lekker. Uitproberen dus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aardbeien, gegeten, nogmaals gegeten, ingevroren, en er toen ook nog maar koek mee gebakken.

Lekker!!

 

IMG098975221528381993.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gebakken eerstelingen met tuinbonen!

En de eerste blauwe bessen van dit jaar! De eer was voor de hortblue petite!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook aardbeien, dagelijks een halve kg

En wat peterselie en bieslook gebuikt

HPIM020547451528491407.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morgen gaan we botersla en gebakken krielaardappels eten beiden uit eigen tuin.

En dinsdag spinazie met gekookte nieuwe aardappels, het liefst maak ik een beurre blanc jus erbij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaja. Wij ook de eerste piepertjes. Anais meen ik. Geteeld onder een flinke laag houtsnippers. Wat een uitvinding! Bleven enorm schoon en waren makkelijk op te snorren.

Zachtjes gebakken, en dan sla met spekjes en tuinkruiden en wat van die fijne zoet/zuur komkommers van Corner Smith, maar ook een varkenshaasje en in dat ‘jusje’ snel even de tuinbonen en peultjes gewenteld op hoog vuur. En álles uit eigen tuin. Een waar feestmaal. Veel te veel gegeten natuurlijk. Nu met een flinke pens op de bank allebei.


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankzij jullie heb ik een aardappelplant uit de grond getrokken en hebben we ons eerste maaltje Frieslanders gegeten! Ze waren nog wel klein hoor, ik had de oogst van 1 hele plant nodig voor 1 maaltijd (2 pers.). Maar de rest groeit vast nog wel even door

 

Die aten we met zelfgemaakte mayo van een heel ei (bevalt me beter (qua maken) dan van alleen de dooiers), met daarin ook eigen gemaakte rode wijnazijn

En dan een speklap van eigen varken, en een beetje sla (want engerlingen zorgen voor minder oogst...) met wat o.i. kers blad en bloem, bronzen venkel, basilicum en rucola. Ja... ook teveel gegeten ja. Puf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blauwe bessen. Twee stuks. De merel en ik zijn in een wedstrijd verwikkeld.

 

4707046A-CBDF-4E4E-B8BA-9662B538BAE531371528736919.jpeg


Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 struiken andijvie. Met de kanttekening dat het wel kleintjes waren.

Maar als ze bij mij op de tuin gaan schieten hak ik ze in de pan.

 

 

2018-06-11-1316271528737652.33

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kailantopjes (nu onder de naam Bimi te koop bij de Jumbo voor 2,00 per 200 gr... ), peultjes, sla, sjalotjes, aardbeien, krenten (vd krenteboom, nog nooit zo lekker zoet waren ze, zelfs de onrijpe zijn al zoet).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...