Jump to content

Wel of niet op volkstuin


mybobo
 Share

Recommended Posts

Twijfels, twijfels..

Afgelopen jaar hadden we een goedkoop plastic kasje van Lidl. Een paar stormen overleefd maar einde van het seizoen (toen hij gelukkig al leeg was) lag hij in de sloot naast onze tuin.

Ik kijk al meer dan een jaar naar de kassen van Dave Storm. Als ik dan een bedrag aan een kas uitgeef, dan wel aan een stevige en betrouwbare (en het liefst een die wordt opgezet, want dat zie ik mezelf nog niet doen).

Nu twijfel ik over het volgende: zouden jullie zo'n toch wel iets duurdere kas ook gewoon op een volkstuin neerzetten? Of alleen in de achtertuin dicht bij huis? Wij hebben namelijk geen tuin en onze volkstuin is op 10 minuten fietsen. Stel je stopt met de tuin of (je weet maar nooit) de volkstuinen worden opgeheven, wat doe je dan met die kas? Zonde als dat in een keer weg moet?

 

Wat zouden jullie doen? Wel of niet? Of een goedkopere?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een volkstuin met kas overgenomen. Was €350- koopje dus. Zat wat tuingereedshap bij. En een motorpomp. Als ik er mee stop zoekt bestuur een nieuwe huurder die bereid is eea over te nemen. Zo werkt het bij ons. Wij hebben inmiddels de tuin voorzien van een gaashekwerkje, een extra tunnelkasje en een schuurtje om gereedschap op te slaan. Dat kost geld ja.. net als elke hobby. Maar als ik ooit stop krijg ik wat terug. Daar spring ik niet aan uit maar ik heb daar dan ook jaren plezier van gehad. Ik zou bij de lokale vereniging eens overleggen. Wij zijn ook op een kaal perceel begonnen met een goedkoop plastic kasje. En na een jaar zagen ze dat we er voor gingen. Dan komt die aanbieding om te verhuizen naar een ander perceel (met kas) vanzelf. Een nieuwe kas kost veel geld. Een perceel overnemen kan dus veel voordeliger uitvallen. Succes

Link to comment
Share on other sites

Je zou navraag moeten doen wat de regels zijn bij jouw vereniging.

 

Bij mij wordt de tuin, de planten (tot een maximaal bedrag in mijn geval, mijn dure bomen zie ik dus niet meer terug al ik de tuin ooit verlaat) de beschoeiing van de sloot en eventuele opstallen zoals een berghok of een kas getaxeerd door een verenigingscommissie die daarbij richtlijnen volgt van de AVVN. Met dit taxatie (en inventarisatie) rapport op zak gaat de vereniging in gesprek met kandidaat leden.

 

In mijn geval betaalde ik dus o.a. bijvoorbeeld 30% van de nieuwwaarde van een beschoeiing van 20 meter lang. En % van de nieuwwaarde van een kas met een bepaalde oppervlakte en hoogte etc.

 

Maar ik ken ook verenigingen waar je zelf maar een deal moet zien te sluiten met een nieuwe huurder.

Link to comment
Share on other sites

Wél doen. Als je een paar jaren in het vooruit kunt kijken wat betreft je eigen situatie ook.

 

Stond er een oud kasje op de tuin die ik overnam, maar wil ( en mag van de vereniging ) nu naar een nieuwe en vooral grotere. Dat gaat echt een klap geld kosten. Heb ik geen haast mee, ben aan het sparen, maar hij gaat er hoe dan ook komen. Kom ik 3 jaar later in een rolstoel terecht is dat balen, maar daar plan ik mijn hobby niet op.

Denk dat het afwegingen zijn die heel persoonlijk liggen.

 

Mijn tuin ligt op een half uur van mijn huis, redelijk onbeschermd. Zit er nu een jaar of 7 en kan nu wel goed inschatten dat er eigenlijk helemaal nooit wat gebeurd, niets verandert en niets zal gaan veranderen. Maar gok blijft het ja.

 

Wij onderhandelen met eventuele opvolgers. Maar de hele mooie kas die het gaat worden zal zeker marktplaatswaardig zijn dan. En ja, dat verlies accepteer ik dan maar. wel een aantal jaren heel veel lol aan gehad.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...