Jump to content

hallo


CathelijneX

Recommended Posts

Dag allemaal, mijn naam is Cathelijne. Met mijn partner Theo en onze twee kinderen (2008 en 2010) hebben we een kavel van 2250 m2 gekocht in Almere Oosterwold. Over een paar weken gaan we daarheen verhuizen. Een van de regels in Oosterwold is dat de helft van je kavel een stadslandbouwfunctie moet hebben. Dat wil zeggen dat je daar iets mee moet doen dat voedsel produceert. Wij gaan een permacultuur tuin aanleggen. We hebben een paar jaar een moestuin van 125m2 gehad waar we een beetje hebben kunnen experimenteren.

 

CvdB-1-van-255391518905794.jpg

Nu gaan we het groots aanpakken met 1000 m2 klei waar al 15 jaar biologische monocultuur op verbouwd is. We gaan een combinatie doen van moestuin, kruidentuin, voedselbosje, koude kas en kippen.

 

CvdB-2-van-270211518905795.jpg

Over een week gaat het grondverzetwerk beginnen. Er is nu dus nog niet zoveel te zien. Vooral een vlakte met vette klei.

 

CvdB-1-van-183551518905793.jpg

Ik heb vorig jaar meegedaan met een gesubsidieerd project van Yves Rocher waarbij ik een hele hoop plantgoed al heb aangeschaft. Vooral bessenstruiken en notenstruiken. Ik heb ze opgepot in cementbakken en ik kan niet wachten totdat ik het binnenkort de grond in kan doen. Voorzaaien ga ik nu ook mee beginnen nu er zicht is op wanneer het de grond in kan.

Link to comment
Share on other sites

Goh wat een gezelligheid daar in de tuin. Goede hulpjes zie ik, leuk! Mega lap grond zeg. Veel succes en plezier ermee. Eerst nog de verhuizing maar dan ben je helemaal voor het nieuwe moesseizoen gesetteld. Ben benieuwd naar je vorderingen. Voor je voedselbos en permacultuur is het boek van Christopher Shein permacultuur in je moestuin wel en aanrader.

 

Groene groetjes en ik lees mee met je vorderingen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...