Jump to content

Tunnelserre : folie bevestigen


Dmertens

Recommended Posts

Hi,

 

Ik ga een tunnelserre kopen, maar ik vraag me af hoe ik best de folie onderaan bevestig. Aan de buizen zelf heb ik klemmen, maar wat is aan de grond het best volgens jullie ? Ingraven ? Nieten aan houten balkjes ? oprollen ?

 

Het frame zal dit zijn : http://www.serresvantack.be/webwinkel.html#!/Spike-Kader-6x3x2-met-2-deuren-Structure-voliere-poules-6x3x2-avec-2-portes/p/67763709/category=19897069

 

Bedankt voor de input !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Je kunt het met een paar latten vastzetten, of ingraven. Blijkbaar de meest gebruikte manieren hier in Europa. Ik wil zelf voor een folietunnel gebruik maken van zogenaamd "wiggle wire" om de folie vast te zetten. In de US veel gebruikt, maar hier nergens te krijgen. Blijkbaar vinden we de latten-methode wel goed genoeg . Wel in de UK verkrijgbaar (geen aandelen):

http://www.northernpolytunnels.co.uk/w-wire-wiggle-wire-polythene-fixing-system.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Met het kopen van een tunnelkas ben je er nog niet. Tunnelkassen willen nog wel eens wegwaaien en daarom doen wij het zo. Zet het frame van je kas in elkaar en maak dan een rechthoekig frame van balken ( 5x5of meer) waar het frame precies op kan staan. Dit frame lost in een keer een paar constructie problemen op. Je kas is nu meteen een stuk steviger, hij waait niet meer weg, en je kan de folie vast zetten. Maak het kasframe vast aan het houten frame met grote Ti rips (zie foto). De folie zet je vast met lange latten aan de buitenkant die je door de folie heen, met schroeven op houten frame vastzet. (Zie foto). De folie dus alleen vanonder vastzetten is voldoende. Gebruik geen clips om je folie vast te zetten , ze maken je folie kapot. Als je handig bent dan vervang je de oprol foliedeur door een echte deur, die je ook weer makkelijk aan het houten frame kan vastzetten. Als laatste gooi je een groot aardbeien net over de hele kas heen, die je alleen op de vier hoeken ook weer aan het houten frame vastmaakt. Dit net voorkomt dat de folie gaat klapperen in de wind , waardoor veel foliekassen sneuvelen. Nu kan je kas jarenlang meegaan , mits je s’winters de folie verwijderd.

6D1180EE-8A13-4F3A-A13F-DE2BA9F2730995241521999683.jpeg

E1DC4C39-DB62-445A-88A0-B9ED77074BB212981521999684.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Goedendag. 
Zelf ben ik momenteel ook een tunnelkas  aan het plaatsen en zocht een manier waarop ik het beste het folie kon bevestigen. 
Het houten profiel ziet er stevig uit. Zelf had ik de onderkant balken gelijk gehouden aan de rand van de tunnelkas. 
Waarom zou je niet je folie gewoon ingraven? 
Je graaft een geul aan alle kanten, doet de folie erin, misschien een paar stenen erin voor de zekerheid en graaft het gat dicht. Lijkt mij veel makkelijker mocht je het folie ooit weer moeten vervangen. 
 

Gr Dave 

Edited by DKB
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...