Jump to content

Courgettebloem bestuiven?


Nilofar
 Share

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik bestuif mijn corgetteplant zelf. Alleen zijn er niet elke ochtend mannelijke en vrouwlijke bloemen die open staan. Kan ik een mannelijke courgettebloem die 1 of 2 dagen dicht staat openen om een vrouwlijke bloem te bestuiven?

 

Bedankt alvast

 

Groetjesss

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet als je bedoeld als de mannen al 2 dagen geleden open zijn gegaan of over 2 dagen gaan openen maar ik weet zeker dat voor de bloem is opengegaan het zeker niet lukt maar erachter weet ik niet 1 dag maar zeker geen 2 dagen. Meschien kan je eens proberen als de man 1 dag ervoor open is de hele bloem 1 dag in de frigo of diepvries te leggen ( ik wou dit ook eens proberen maar niet gedaan ) of het beste is volgend jaar minimum 3 planten zetten. Als je een pompoenplant hebt of een komkommer kan je ook hun mannelijke bloemen gebruiken. ( precies dezelfde smaak alleen de pitten kan je later niet meer gebruiken voor nieuwe planten maar dat is geen probleem

Link to comment
Share on other sites

Hoi Cedric,

 

Bedankt voor je reactie.

 

Vandaag is er een mannelijke bloem open gegaan. Morgen zie ik dat er een vrouwlijke bloem open gaat, alleen ik zie geen andere mannelijke bloem waarmee ik de vrouwlijke bloem kan bestuiven. Kan ik de mannelijke bloem die vanmorgen open was en nu dichtgekruld is, zelf openen om het stuifmeel te gebruiken?

 

Mvg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Volgens mij niet maar ik heb het nog niet geprobeerd. Je kan het eens proberen en zien als de courgette over enkele dagen dan begint te groeien. Als het niet lukt heb je geen courgette maar wel meer ervaring

Link to comment
Share on other sites

van vele soorten planten kun je stuifmeel best lang (tot een jaar) bewaren. of dit ook zo is bij Courgette weet ik niet.

maar je zou kunnen proberen om het stuifmeel van de mannelijke bloemen, wanneer ze open zij, in een potje af te kloppen en dit te bewaren.

dit stuifmeel kun je dan een paar dagen later gebruiken voor de bevruchting van je vrouwelijke bloem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...