Jump to content

atlantic giant


pompoenkweker
 Share

Recommended Posts

Hallo iedereen ik kweek voor het eerst een atlantic giant maar heb al veel ervaring met gewone pompoenen maar mijn atlantic giant plant is nu al 4.5 meter lang in hoofdstengel maar er komt geen pompoen alleen mannelijke bloemen. is er een manier zodat hij vrouwlijke zou maken of is het nog normaal dat er geen vrouwlijke bloemen te zien zijn 19 juni

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Met dat planten ben je te vroeg saalk86. Bewaar wat zaden voor in april.

 

Zelf bevruchten is niet noodzakelijk maar het is wel dringend aan te raden. Als je het aan insecten over laat loop je een grote kans op verbastering wanneer er andere pompoensoorten in de buurt staan.

 

Een avond van te voren kun je vaak al inschatten of de bloem die bevrucht moet worden de volgende dag open zal gaan. Dat open gaan gebeurt meestal al s'morgens vroeg. Op tijd een gaasje om de nog gesloten bloem binden verhindert ongewenste bevruchting.

 

Staat de vrouwelijke open dan kan je met een afgeplukte mannelijke bloem met rijp stuifmeel over de stampers van de vrouwelijke bloem wrijven. Daarna de vrouwelijke bloem weer inpakken en het gaas pas na een dag of 2 definitief verwijderen. Het is namelijk nog steeds mogelijk dat er de eerste tijd nog een (gedeeltelijke) ongewenste bevruchting door insecten plaats kan vinden.

 

Zijn er meerdere vrouwelijke bloemen bevrucht hou dan bij voorkeur de bloem aan die de meeste stampers heeft en ook nog eens aan de hoofdrank ligt. Enkele factoren die de uiteindelijke grootte van een reuzepompoen kunnen bepalen zijn o.a. het aantal stampers en een plaats aan de hoofdrank. Wil je een zo groot mogelijke pompoen kweken dan maar één pompoentje aan de plant laten zitten.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...