Jump to content
Mellie

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2019

Recommended Posts

Haha, zelf maken is vast sneller

 

Wij aten net de eerste nieuwe aardappels (Anaïs) met tuinbonen, rucola en radijs. Edit: en asperges.

2019061918504934051560964995.jpg

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooh....dat ziet er erg lekker uit, Anna!

 

Hier venkel gegeten, nog nooit gekocht....nog nooit gelukt om goede te telen en nu dus wel.

Zelden gegeten dus. Recept op het net opgezocht! Was lekker. Hier en daar wel een wat stugger/ harder blaadje....maar voor herhaling vatbaar!

image26501560970082.jpeg


Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Restje aardappels werd een alternatieve massaman curry met boontjes en sereh uet. Ook de rijst met sereh gemaakt. Het groeit als een tierelier.

 

Na het eten een schaaltje warme sütlü gegeten. Koud nog lekkerder, maar dat kan morgen pas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmmm, is dit venkel in witte wijn? Dat moet ik ook weer eens maken! Ziet er heerlijk uit Jootje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sla met knoflook, lente ui , dragonazijn en paprika, alles uet behalve het laatste.

Wokgroente van bloemkool, nieuwe aardappel, lente ui, asperge, peul , met saté van de super.

Alles uet, behalve het varken, en dat was niet eens echt lekker.

Het bord was al half leeg voordat ik aan een foto dacht.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is inderdaad warm of lauw, niet gloeiend heet. Gestoomde aardappels, asperges en tuinbonen. Rauwe radijs en rucola en beetje crème fraîche aan het eind toegevoegd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paella met de eerste artisjok uit de tuin! 1aa3d062683050689caff748f1acdba2.jpg De grote rechts is nu op!

 

 

d9d4f77ccca3b0f1befb69198e9ce66c.jpg

 

Eigen prei, saffraan, peterselie, bouillon en tomatenpasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wauw Mellie, cool die artisjok!

 

Hier een zomersmaaltje, ik had geen köfte kruiden meer, maar met een beetje hulp van Google en keukenkastjes en tuin, kwam ik toch een heel eind. Ietsje uitgeschoten met de chilipeper alleen (braaand!) Maar daar is dat biertje voor / tegen.

 

d84332093f58dd4f6ebced394d85b76e.jpg

 

Alles UET


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb jij al courgette uit je tuin?! Wow! Je loopt gewoon met álles voor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salade van nw aardappelen en verse doperwten en verse pesto. Uit mijn challenge kookboek. En iemand had mij een ander boek van Ottolenghi uitgeleend, Jeruzalem. Daar viskoekjes uitgemaakt, van verse koolvis uit de Noordzee ( kan je hier in Frankrijk overal krijgen, veel beter dan al die verre vis zoals tilapia e.d.) in tomatensaus op smaak gebracht met witte wijn, specerijen zoals komijn, koriander, zoete paprikapoeder en piment. Uit eigen tuin ging in de koekjes ui, knoflook, peterselie en dille. Een aanrader!

0050F41D-6E18-4EB2-8565-5772F22DC51255801561554283.jpeg18AFFA25-1179-4CC9-913B-4502E127CA3834271561554287.jpegD2C06048-841A-4164-B65D-11C32F4B521227761561554284.jpeg


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank Patrijs, koken lukt me nog als ik het maar een beetje verdeel. En we eten wel extra lekker dus, normaal in deze tijd fiks ik ff wat snels omdat ik al moe ben als ik uit de tuin kom.

Morgen hebben we werk-ochtend in de dorpstuin met BBQ aan t eind vd ochtend. Daarvoor ben ik nu een linzensalade aan t voorbereiden, puylinzen met verse dille, bieslook en venkel en geroosterde citroen.

Edited by Guest

https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb mijn allereerste oogst gehad sinds ik van de basisschool ben; zomerpostelein

Salade met witte bonen, huttenkase, basilicum, rode paprika, bleekselderij en postelein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigen pepertjes waarvan er 1 nu al effect had op mijn maag. Een Turkse kil die aangevreten was door een rups. Aan de scherpste zijde, dus die zullen wel ongevoelig ervoor zijn. Was echt heet. 1 peper was zo zoet als een paprika. Straks even kijken welke soort dat was. Dit werd begeleid met vers tr brood, nog warm van de oven! Een stukje vers geperste kaas met dille en een komkommertje. Tomaat was van eigen winkel. En als klap op de vuurpijl wel DRIE eigen eitjes! Heb ze opgespaard voor vandaag. Superleuk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerste tomaat uit eigen kas! Gedeeltelijk aangevreten door rupsen... dat was dan wel weer jammer. Maar wat lekker zo die eerste echte tomatensmaak.

 

e88b8941c4931a741284584bfd1beaeb.jpg

 

In een salade met oa rozenblaadjes. Was erg lekker. Ow ja en eindelijk weer eens spaghetti met pastasaus uit de vriezer. Nog wat verse knof en parmezaan van Charly erbij. Klein feestmaal. 6f70fc9629bc577acacc7fba34d392eb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

48e474434d16c48db63ed207939ba5b8.jpg

Gisteren aangekomen in Hongarije en al heerlijk wat geplukt en gegeten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getsie, nou heb ik geen zin meer in de Surinaamse vleespastei die op het menu staat. Nu wil ik ook Pekingeend!

Smakelijk hoor.


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

3a1654de7e5b74122f4f408e8b6c4130.jpg

 

Kip tikka masala morgen! Als we ons kunnen bedwingen... moet 24 u marineren, maar de vorige x smaakte hij na 3 u al hemels. Incl yoghurt alles eigen makelij/kweek. Leuk man!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...