Jump to content

Peper en Paprika Topic 2019


Erny
 Share

Recommended Posts

Wow, ik wilde opscheppen dat ik al 1 peper uit de kas heb gegeten vandaag en er meerdere aankomen. Hebben we Charly met haar kas vol!

 

Nou ja, mijn pimentos de padron was nu al mild scherp. Beloofd wat als het flink de zon op zijn bolletje heeft gehad en de pepers echt scherp worden! fe15d75fcf35c1dd1a1085397a76cfec.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hahaha. Dank voor het compliment, soort van

Ik heb er nog geen geproefd, dus daarin loop je sowieso op me voor!

Ja die PdP-passie van jou, hij is dus alweer losgebarsten? Lekker hoor.

Ooit ga ik die ook nog es telen. Gewoon, om te zien wat de fuss is

Njoy in ieder geval, Mellie!

(En hulde voor die mooie nagels iedere keer. Hoe doe je dat toch? Ik slechts nog afgebrokkelde, zwarte gevalletjes hiero zo in deze tijd van het jaar)

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Haha was zeker een compliment. Volgens mij is het heerlijk om een plantje te zijn onder jouw hoede. Dan groei je weelderig met ruimte. Mijn plantjes moeten het altijd maar doen met veel te weinig plek. Ik ben propkoningin!

 

Ik lak mijn nagels wanneer ik als passagier in de auto zit. Amper dus en behoorlijk hobbelig vandaag zijn ze behoorlijk rafelig en zwart overigens!

 

Die pdp is gewoon heerlijk als snekseltje. Geen pit, maar niet zon plompe peper met dikke wand. Lekker sappig ook. Moet je gewoon een x proeven, dan snap je het vanzelf. Aanrader voor volgend jaar kortom!Maar ik kijk al reikhalzend uit naar alle andere pepers die groeien. In de kas in de volle grond 2 shishito pepers gezet. Die stonden in een te klein potje. Kunnen weer even doorgroeien.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

072cafca61113fe0fb73e28b72fd3759.jpg

 

Charlys 5 colour

 

a828796c34e14956e0622dfa5296d29e.jpg

 

Tr kil

 

Wat leuk dat alles in de kas zo veel sneller groeit! Heb al diverse pepers op en was verrast dat ze al pittig zijn. Hoe meer zon, hoe pittiger is de regel toch? Normaal is een tr kil peper nog absoluut niet pittig in juni, dus vind dat vooruitzicht best spannend!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Wat leuk al die verschillende pepers en paprika's! Zelf ben ik denk ik relatief wat nieuw met de peper-/paprikateelt. Heb dan ook nog geen plantenkas of (volks)tuin. Wèl een lekker groot balkon op het warme en zonnige zuiden, en een nog warmere vensterbank achter het raam!

 

De eerste (kleine) pepertjes zitten er al aan, en de planten zitten vol met bloemen en knoppen. Ik laat ze lekker zitten ondanks dat de planten nog klein zijn. Als het niet goed is dan merk ik dat vanzelf. Hieronder de gewone Spaanse pepers (Cayenna), een Mexicaanse (Jalapeño) en een gewone rode paprika, op die volgorde.

 

2019061720011025691560855700.jpg

 

Ook wilde ik graag iets heel heets kweken en kwam zo op de Bhut Jolokia. De hel is er niks bij, zo heet! Deze zien er iets anders uit dan de Cayenna's enz.

 

2019061812425613441560855916.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nou, in de link die je zelf noemt lees ik:

An Italian Heirloom from the Tolli family delivering high yields of 5” long scarlet red bull horn shaped peppers

 

Dat wil niet zeggen dat ze alleen lekker zijn als ze rood geworden zijn. Probeer eens een enkele groene. Onrijpe pepers kun je ook eten, ze zijn veelal minder heet dan als rijp.

Link to comment
Share on other sites

bd39ba468a192c1204ee15574ceed4c5.jpg

 

Vind dit eigenlijk heel erg... nog 2 rupsen gevonden. 1 op een tomaat.

Er is ook flink van de auberginebladeren gesnoept zag ik. Helaas geen rups daar gevonden.

 

Ben ik nu heel naïef als ik denk dat ik met 3 rupsen wel klaar ben of...?

Jank

Link to comment
Share on other sites

Dit jaar heb ik ze niet (afkloppen afkloppen!) maar vorig jaar wel. Baalde toen ook heel stevig. Bleef wel beperkt tot mijn dikwandige paprika’s trouwens. Sowieso nog nooit rups aan tomaat gehad. Ik rammelde iedere ochtend stevig aan de struiken. Vielen er zo een paar rupsen uit. Dat werkte bij mij beter dan de planten helemaal inspecteren.

Sterkte sowieso Mellie!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Rammel rammel... leverde niks op gisteren en vandaag. Het zijn hele dikke knoepers met stevige klempootjes vandaag de inspectie. Maar zal morgen ook weer even rammelen... dit is best jammer.

Link to comment
Share on other sites

Balen, zeg. Niet teveel rammelen, Mellie. Kijk naar de uitwerpselen van deze groenteuil die her en der op de bladeren vallen. Dan zijn de rupsen niet ver weg.

Als je de plant schud verwijderen je de sporen/uitwerpsel. Goed kijken dus

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Auw echt zuur Mellie! Niet leuk allemaal vraat en al helemaal niet de paprika's. Die doen er al zo lang over en dan dit. Echt balen zeg, sterkte ermee.

 

Hier gaat het gelukkig zonder rupsen best goed. Zowel binnen als buiten de kas ontwikkelen de planten en vruchten zich goed.

 

In de kas, paprika Lilac

IMG2019070310173221891562142991.jpg

 

In de kas, paprika Etkezesi Pelso

IMG2019070310180390881562142987.jpg

 

In de kas, paprika Fakir red

IMG2019070310181731481562142985.jpg

 

In de kas, paprika Jarik

IMG2019070310192837571562142982.jpg

 

In de kas, peper pimiento de piquillo

IMG2019070310203789491562142978.jpg

 

In de kas, paprika Earliest red

IMG2019070310205326861562142974.jpg

 

Buiten, paprika's Sweet banana en Earliest red

IMG2019070310213554121562142971.jpg

 

Buiten, paprika's Barancio en Jimmy Nardello

IMG2019070310215220361562142967.jpg

Link to comment
Share on other sites

Wat een mooie planten zeg! Mijn pepers en paprika buiten doen helemaal niks... laat staan dat er wat aan hangt!

 

Vandaag geen rupsen kunnen vinden, maar o zo veel poepjes.... ik weet dat ze er zijn. Dat maakt het des te frustrerender.

Ze hebben een voorliefde voor de Chinese 5 colour. Daar is elke peper van aangevreten. De aubergine laten ze ook niet met rust. Ik had er 2 en zijn beiden gatenkaas.

Link to comment
Share on other sites

Weet er iemand hoe het komt dat mijn bloementjes eraf vallen en een beetje geelachtig zien? er hangen al heel veel pepertjes aan maar er zijn er ook al veel afgevallen. Ik geef om de 2dagen water, en om de 2weken tomaten vloeibare meststoffen. ze staan in een serre die echt wel veel zonlicht krijgt. IMG2019070118591787791562250737.jpgIMG2019070118592533291562250738.jpgIMG2019070118590647241562250739.jpg

Link to comment
Share on other sites

Stan zal het zeker weten, maar hij post al niets meer sinds mei (helaas)

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Mijn gekochte plant heeft z'n eerste kleine paprika's er aan hangen. Vandaag met water geven brak er helaas per ongeluk eentje af. Klein maar fijn haha.

De planten die ik zelf gezaaid heb zijn zo ver nog niet daar komen heel voorzichtig de eerste bloemknoppen kijken 0b26da7f115e2e1566f3c8c59bf0ad8d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Stan zal het zeker weten, maar hij post al niets meer sinds mei (helaas)

 

Stan kwam daar al langer niet of nauwelijks. Was een regular, maar was ook geen admin, mod of . Al zal hij waarschijnlijk meer mensen kennen buiten het forum om. Ik deed alles via de Pm in plaats van email

 

@timvk2000 weet jij eigenlijk nog het adres van Sol? Ik moest iedere keer weer in mijn PM kijken, maar dat gaat dus niet meer;-).

 

Ik heb Stan al lang geleden gemailt, maar geen antwoord gekregen, maar ook geen bounce berichten, dus hij zal zijn oude provider emailadressen nog hebben, ondanks zijn verhuizing?

 

@Erny blijkbaar kwamen de vrouwen niet, meer AnchilliQue ook al niet meer, dus toen waren mijn externe contacten uitgeput. Billie doet immers al jaren niets meer met het forum en heeft nu een nieuwe hobby, zag ik.

Link to comment
Share on other sites

Zaterdag de eerste Padron's op de BBQ klaar gemaakt.

Waren allemaal vrij pittig (in zijn geheel klaargemaakt en opgegeten met zaadjes en al) maar O zo lekker, beetje fleur de sel erop mjammie

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...