Jump to content

Kookboek challenge; maak alle gerechten in (bijv.) een jaar.


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Het derde gerecht uit mijn boekje: Yotam Ottolenghi Heerlijke gerechten om te delen. Dit keer wortelsalade met yoghurt en kaneel. Met veel dille. De wortels gestoomd en afgekoeld in een vinaigrette van olijfolie, honing appelazijn en kaneel. Veel zout en peper. Daarna overgoten met een dressing van yoghurt, crème fraiche en dille. En zout. De koriander skip ik zoals gewoonlijk. Behoorlijk lekker moet ik zeggen A0F80C24-7CEE-4434-B8A2-E7A4282F892473651560449994.jpeg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Jeetje joh. Prachtige kleuren zo! Was vast erg lekker. Goede combi met haloumi.

 

Ik ben ook aan de kook voor vaderdag. Een taart wordt het, maar kom er gaandeweg achter dat recepten vaak niet kloppen... zo ook dit recept. Moest bijna 3 x zo lang in de oven... toch gek dat receptuur vaak niet klopt.

 

Toevallig wordt het ook de taart op de kaft van het boek. Resultaat zal ik nog wel posten.

 

aa3083883de6039393bdc30ffb8042b8.jpg

Link to comment
Share on other sites

b64acd6c3fbab512d4ba13e50fe15516.jpg

 

775c045083e673ec90718d24475420bb.jpg

 

Dit was em. Erg lekker geworden. Je proefde een hint van de vlierbloesemlimonadesiroop die erin zat. De aardbeien had ik er ook in gemarineerd en het vocht later nog erover gedaan. We hebben ervan gesmuld. De kinderen zelfs 2 x

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ziet er heerlijk uit! Bijna jammer dat ik vrijwel nooit taart eet.

Uit mijn challengekookboek Yotam Ottolenghi Koken met kanjers recept nr 4 gemaakt, salade van nieuwe aardappeltjes met verse pesto, doperwten en kleine eitjes. Speciaal daarvoor eitjes geruild met een dorpsgenoot. Het was superlekker en een maaltijsalade met dit weer is top!

AAD51F50-2B22-4B01-86ED-A6A9D195412837781561554216.jpeg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Leuke link Cupcakeje. Ik ben wel benieuwd naar dat boek, maar ken het verder niet. Misschien eerst in de bieb proberen? (Geheel off-topic, maar toch de moeite waard om te benoemen: Ik vind het overigens fijn dat het geen bol.com link is, maar een heuse boekenwinkel. Ik merk dat ik te vaak te snel bij bol.com bestel en er ondertussen boekenwinkels failliet gaan)

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Shakshuka gemaakt, het 5e gerecht uit het van Angela gekregen boek van Y.O. Met in de schil gekookte Rosabelletjes erbij.

Errug lekker weer, ik heb nog niks uit dat boekje gemaakt wat minder lekker was of wat niet paste in de dagelijkse maaltijden. Maar goed er komen natuurlijk ook nog wat lastigere recepten die ik tot nu toe heb overgeslagen.CA2A1E5B-9F0E-4D0C-AC7E-FA6A7F92DDAA97531563108694.jpeg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Met mijn kookclub voor het eerst Curaçaos gekookt. 6 recepten uitgeprobeerd waar met als stip op 1 een kippenstoof staat en de ananaskomkommer salade. We hadden 6 adjuma pepers en daar moest ik heel erg om lachen. Dat gebruik ik normaal in een jaar. Er was er 1 over pittig eten.

 

Heel geurige en smakelijke keuken. Ik blijf deze challenge elke x weer zo leuk vinden!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja leuk hè? Wat ook een blijvertje is, is deze uit een vega boek waar ik vaker uit kook. Hugh fearnley whittingstall heet de beste man. Begon zijn carrière ooit als zelfvoorzienende boer die uit het niets met boeren begon. Leuke serie. Maar ik dwaal af. Het recept heb ik een tikkeltje aangepast. Veel meer thijm gebruikt dan vereist en heb er ook wat perziken en nectarines bij gedaan. Maar het lekkerst waren toch de pruimen, dus die hoeven de volgende x niet perse. Het was zon heerlijke stroperige bende joh. Een blijver!

 

6143910eb332f51f039d3470868fd356.jpg

 

Helaas zijn zijn recepten vaak te klein voor een hoofdmaaltijd en moet je er altijd iets bij doen. Vandaag dan met vlees. Volgende x met couscous op de vega toer.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Haha ja Jorieke, mijn recepten uit mijn Ottolenghiboekje heb ik ook lang nog niet gemaakt.

Mellie zou het gerecht ook lekker zijn met half gedroogde pruimen? Daar kreeg ik laatst een zak van uit iemands vriezer, ze moeten eigenlijk op.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ik moet de gerechten eigenlijk overdag gaan maken, zodat de foto's tenminste een beetje mooi uitpakken Maar goed, ik heb dus het toetje gemaakt met merengue en peer en chocolade en nootjes. Ik heb de slagroom weggelaten, leek me een beetje overdreven. Ook heb ik de merengue veel langer gebakken op een lagere temperatuur. Zoals het hoort...

 

IMG996849661578566741.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...