Jump to content
Jorieke123

Kookboek challenge; maak alle gerechten in (bijv.) een jaar.

Recommended Posts

Nou... niet echt nee :D  Ik heb op de 1 of andere manier erg weinig zin in nieuwe gerechten... :shifty: Misschien heb ik ook zo'n Brian nodig, zoals de tuinman van Jamie die alles doet in die moestuin zodat Jamie lekker rustig kan koken :D 

 

Ik heb nog wel weer de rabarbercrumble gemaakt, en het deeg voor een hartige taart en ook de 'aspergesoldaatjes'. Maar die had ik allemaal al eens eerder gemaakt. Geen uitdaging dus. 

 

Jij dan?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha. Die crumble is hier ook het enige recept dat een beetje is blijven hangen
fc32310a3d81ee6f25946e41f48d740f.jpg


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uren geleden, Jorieke123 zei:

Misschien heb ik ook zo'n Brian nodig, zoals de tuinman van Jamie die alles doet in die moestuin zodat Jamie lekker rustig kan koken

Ik heb het liever andersom, geef mij maar een Jamie. Iedere avond om half 8 à 8 kom ik uit de tuin en vraag me dan af wat te koken🤨🥵Bij de geoogste groente, niks voorbereid en ook te moe.  Geen zin in! 


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jorieke welk recept is dit van Jamie? Ik blijf deze post zien met die foto en die staart me aan om opgegeten te worden. Ik wil het ook graag maken, ziet er belachelijk lekker uit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ow dank je wel! Ziet er zó lekker uit, die maak ik morgen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benieuwd naar jouw foto’s dan ook Mellie!

Hier bramen aan het verzamelen voor dit recept. Heb ook nog wel wat blauwe bessen, alleen net alle appeltjes vermoest.

Maar er komen er nog aan!

 

Zal trouwens het boek ook weer eens doorbladeren. Goed dat je dit topic weer even naar boven schopt icon_thumbup.gif.2be77fb652c4db3f1cc2752786c9bb12.gif


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morgen appels halen. Heb niets in huis. Heb wel bramen die zwart zijn, maar zó zuur nog.... ik denk erover ze te verwisselen met frambozen. Ben ook benieuwd naar jouw versie met bosbessen@Charly! Denk dat dat ook heerlijk wordt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die taart staart me aan en smeekt me om opgegeten te worden... gisteren gemaakt met 2 bramen uit eigen tuin (jawel!) en de rest bosbessen. Maar.... was gisteren te warm en toen ik er eindelijk zin in had, was het al 22 u geweest. Vond het toen te laat en nu te vroeg. Zucht. Toch maar aan de pastei voor het ontbijt! Die mooie blub die Jorieke heeft, mis ik dan wel. Maar hij zal vast goed smaken. Ik had trouwens een iets kleinere vorm en wat deeg over. Heb dat 20 min in de oven gedaan met suiker en kaneel en vervolgens met aardbeien belegd. Dat had ik wel al op... 😇
 

 

54A15D6E-F71A-4A53-8820-CA17387DFF0D.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh die oplossing met overtollig deeg klinkt goed! Ik heb ondertussen een wat kleinere gemaakt met de helft van het deeg (andere helft ingevroren) en die maakte ook geen blub. Maar dat kwam denk ik vooral omdat ik de oven per ongeluk op hetelucht had (voor de schuimpjes die ik daarvoor maakte... :D ) staan en het dus wat te hard ging met de bovenkant en niet met het grote geheel. 

 

Laat je nog weten hoe ie smaakte? Warm is hij wel extra lekker trouwens. Maar ook koud heeeeel goed te eten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warm denk ik inderdaad lekkerder, maar iedereen nam nog een tweede portie. Denk dat het wel goed zat, ha! Maar de volgende z doe ik wel suiker in de vulling. Vind dat toch wel lekkerder als het zoeter is, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is suiker in het deeg gegaan en suiker erboven op. Er stond niet dat er suiker bij de appel moest, dus heb heel braaf gedaan wat er stond. Ik heb het net nog een x gelezen en anders heb ik er dan nu 3 x over heen gelezen. Zegt ook wat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik lees het nu ook een keer door, het recept van die link die ik je gaf, en daar hebben ze idd weggelaten dat je die 100 gram suiker samen met boter in de pan doet. En daarna gaan de appeltjes er in enzo. tsk :thumbdown:

Bij Jamie zijn ingrediënten staat: 100 gram rietsuiker, plus wat extra om te strooien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ik vond het al raar, maar jouw taart zag er zo lekker uit dat ik niet het risico wilde lopen dat ik wat anders zou hebben ahahahhaa dus toch! Nou volgende x dus suiker in de pan erbij. Komt goed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...