Jump to content

Worteltjes en sla stambonen invriezen?


Essie28
 Share

Recommended Posts

Essie dat is een vraag die ik mezelf ook regelmatig stel. ik heb het dan over wortelen. Ik heb geleerd: alles blancheren, want de enzymen die de rijping van de groente bevorderen blijven actief bij - 20 en dus vergaat je groente langzamerhand toch ( wordt minder lekker na een tijdje)..met blancheren hou je dat tegen want dood je de enzymen. Toevallig kreeg ik vandaag van mijn buurvrouw een emmer parijse wortels ( kleine wortels die mega waren uitgegroeid) en zij vertelde dat ze ze altijd! rauw invriest, geen enkel probleem de hele winter niet..dus dat heb ik ook gedaan, in stukjes hup de vriezer in. De stamslabonen is een ander verhaal..ingevroren zijn ze meestal toch "kartonnig" van smaak naderhand. Hier worden ze gewekt..ik doe geen van beiden en eet ze gewoon maar allemaal op..

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Worteltjes fijn snijden (voor worteltjes met erwtjes) of groffer (voor de wokpan) in een sterke plastiek zak in de vriezer. Dit doen wij al jaren! Voor gebruik kunnen de stukjes wortel losgeklopt worden zodanig dat je gemakkelijk een hoeveelheid eruit kan schudden.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...