Jump to content

welk glas voor stalen frame van kas


Poppentje

Recommended Posts

Hallo,

Wij hebben een klushuis gekocht en daarin staat een kas. Nu hebben wij daar geen ervaring mee en zitten met een paar vragen. We hebben al veel nuttige informatie op dit forum gevonden waarvoor onze dank.

Onze kas staat in de tuin welke pal op zuiden staat en is met een stalen frame. Er zit enkelglas en draadglas in. Dit zat met stopverf wat een heidenskarwei was om te verwideren. Wat voor soort glas kan ik hier het beste voor terugplaatsen? Heeft iemand hier ervaring mee?

En kan dit misschien nog veel te warm worden i.v.m. ligging op het zuiden?

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier!

Een kas kan wel warm worden maar daarvoor kun je luchten, raam en/of deur open zetten; het raam kan met een automatische opener en in de deur kan een houten frame met gaas gezet. Op het zuiden is wel fijn in het vroege voorjaar/late najaar want daarmee verleng je je kweekseizoen een paar weken. Of je teelt iets dat graag heel warm staat.

 

Het glas in een kas is meestal tuindersglas, dat is dun, goed licht doorlatend en redelijk goedkoop, ook op Marktplaats. Bevestiging hangt van je stalen frame af (heb je wat foto's van dichtbij?) maar kan natuurlijk met nieuwe stopverf of beglazingskit. In het dak zit meestal veiligheidsglas of draadglas, dat is veiliger

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...