Jump to content

Zelf tomaten drogen?


Elmigo
 Share

Recommended Posts

Een bekend probleem, de oogst aan tomaatjes is weer eens vele malen groter dan wij kunnen opeten. Enkele tomaatjes heb ik al ingevroren, eerst op wat bakpapier en eenmaal ingevroren in een klein bakje. Zongedroogde tomaatjes vind ik ook heerlijk! Maar hoe droog je zelf tomaten? En wat is het verschil tussen oven- en zongedroogde tomaten?

Link to comment
Share on other sites

Ik droog tomaten normaal buiten in de Turkse tuin. Door de helft. Het wit eruit en dan nog eens doorsnijden. Zout erop en drogen maar. Dit jaar in nl getracht te drogen. Bijna gelukt. Paar spatjes regen zorgden voor een prachtige schimmellaag.

 

Toen een nieuwe lichting in se oven.

Zelfde proces en paar uur in de oven gehad. De Zongedroogde tomaten zijn kurkdroog en moet ik weken in warm water voor gebruik. De ovengedroogde zijn half gedroogd als het ware. Qua smaak zijn ze bijzonder goed bevallen. Had er zout en thijm over gestrooid. Dat blijven we doen. Was heerlijk.

 

Volgens mij is dat het verschil.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...