Saalk86 Geplaatst: 28 juli 2020 Share Geplaatst: 28 juli 2020 (aangepast) Klopt t dat de knoflook minder scherp / pittig is dan die uit de super? Niet dat ik dat erg vind, ik vind juist de supermarkt knoflook wel eens overactief. Maar vroeg me af. Ik vermoed dat ik wat verkeerd heb gedaan met t drogen? 😅 28 juli 2020 aangepast door Saalk86 Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
roeier Geplaatst: 28 juli 2020 Auteur Share Geplaatst: 28 juli 2020 Om knoflook bloot te stellen aan zonlicht wordt over het algemeen als de grootste fout beschouwd die je kunt maken bij het telen van knoflook. Pootknoflook mag wel worden blootgesteld aan zon, daar kan de straling kan zelfs eventuele virusen doden, dus daar is het prima, zolang het niet te heet wordt en je de knoflook stoomt, maar bij consumptie-knoflook worden enzymen gedood die voor de smaak moeten zorgen, dus die mag niet in de zon. En ja, er zijn zoveel verschillen tussen rassen... ik denk dat je alleen die Morado ook in de winkel kunt tegenkomen, dus dat je alleen daarbij een vergelijking met je eigen knoflook kunt maken. Die Purple Haze hoort een heel volle smaak te hebben, dat is echt een smaaktopper, maar die zul je nooit in de winkel tegenkomen, want die bewaart heel slecht. Pskem vind ik een kruidige smaak hebben, maar net als Purple Haze niet echt scherp. Therodor heb ik nooit geproefd, maar als grote Artisjok zal die wel mild zijn. Wonha vind ik nogal gemiddeld. Smaak kan ook veranderen, naarmate de knoflook langer bewaard wordt en verschillend per ras, net als elk voedselproduct eigenlijk, maar dan moet je een echte kenner zijn als je daar voor knoflook een goed overzicht van hebt. Dat zullen niet veel mensen hebben. Er zijn wel hete knofloken, maar die had je dacht ik niet, en zelf heb ik die ook wat vermeden; als ik een ras als 'Ontario Triple Inferno' tegenkwam dacht ik van ach, nog maar even niet. Maar het lijkt me wel leuk om eens zo eentje te doen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobN Geplaatst: 28 juli 2020 Share Geplaatst: 28 juli 2020 Vers is de smaak ook milder dan gedroogd. Quote Onkruidmanager 1.0 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Saalk86 Geplaatst: 28 juli 2020 Share Geplaatst: 28 juli 2020 Voor alle duidelijkheid: Ik heb de knoflook binnen laten drogen met steel en al. Ik ben niet zo’n vlechter en t begon ook een rommel te worden dus heb vandaag overal de stengels afgeknipt vanaf zo’n 5/10 cm vanaf de bol (net als roeier ze mij had geleverd, ietsje langer nog). Verder geen klagen hoor! En heb er slechts 1 soort geproefd dus niet echt goed vergelijkbaar. Maar als ik knoflook snijd die uit de supermarkt komt dan kan die geur nog wel een dag aan m’n handen zitten (zelfs na t douchen nog). En nu was t gister en vandaag echt aanzienlijk minder, vandaar. Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
roeier Geplaatst: 29 juli 2020 Auteur Share Geplaatst: 29 juli 2020 Het scherpste deel van een teentje knoflook is de kiempunt, maar bij verse knoflook is dat nog nauwelijks ontwikkeld. Als een teentje al duidelijk begint te kiemen haal ik dat binnenste groene er ook meestal eerst uit. Het schijnt wel juist supergezond te zijn, die kiem, maar scherp. Chinese knoflook in de super kan zelfs twee jaar oud zijn, bij een bewaartemperatuur tegen het vriespunt aan (net eronder of net erboven; dat weet ik niet meer) maar dan hou je behalve scherpte weinig over. Niemand die een beetje aandacht gaat besteden aan knoflook is te spreken over die Chinese. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobN Geplaatst: 7 september 2020 Share Geplaatst: 7 september 2020 een nieuw seizoen is aangebroken, ik heb een nieuw onderwerp gestart voor de geliefde knoflook 2 Quote Onkruidmanager 1.0 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.