Jump to content
roeier

Knoflook seizoen 2019-2020

Recommended Posts

Posted (edited)

Klopt t dat de knoflook minder scherp / pittig is dan die uit de super? Niet dat ik dat erg vind, ik vind juist de supermarkt knoflook wel eens overactief. Maar vroeg me af. 
 

Ik vermoed dat ik wat verkeerd heb gedaan met t drogen? 😅

Edited by Saalk86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om knoflook bloot te stellen aan zonlicht wordt over het algemeen als de grootste fout beschouwd die je kunt maken bij het telen van knoflook.

Pootknoflook mag wel worden blootgesteld aan zon, daar kan de straling kan zelfs eventuele virusen doden, dus daar is het prima, zolang het niet te heet wordt en je de knoflook stoomt, maar bij consumptie-knoflook worden enzymen gedood die voor de smaak moeten zorgen, dus die mag niet in de zon.

 

En ja, er zijn zoveel verschillen tussen rassen... ik denk dat je alleen die Morado ook in de winkel kunt tegenkomen, dus dat je alleen daarbij een vergelijking met je eigen knoflook kunt maken.

Die Purple Haze hoort een heel volle smaak te hebben, dat is echt een smaaktopper, maar die zul je nooit in de winkel tegenkomen, want die bewaart heel slecht.

Pskem vind ik een kruidige smaak hebben, maar net als Purple Haze niet echt scherp.

Therodor heb ik nooit geproefd, maar als grote Artisjok zal die wel mild zijn.

Wonha vind ik nogal gemiddeld.

Smaak kan ook veranderen, naarmate de knoflook langer bewaard wordt en verschillend per ras, net als elk voedselproduct eigenlijk, maar dan moet je een echte kenner zijn als je daar voor knoflook een goed overzicht van hebt. Dat zullen niet veel mensen hebben.

 

Er zijn wel hete knofloken, maar die had je dacht ik niet, en zelf heb ik die ook wat vermeden; als ik een ras als 'Ontario Triple Inferno' tegenkwam dacht ik van ach, nog maar even niet. Maar het lijkt me wel leuk om eens zo eentje te doen.  

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vers is de smaak ook milder dan gedroogd.


Onkruidmanager 1.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor alle duidelijkheid: Ik heb de knoflook binnen laten drogen met steel en al. Ik ben niet zo’n vlechter en t begon ook een rommel te worden dus heb vandaag overal de stengels afgeknipt vanaf zo’n 5/10 cm vanaf de bol (net als roeier ze mij had geleverd, ietsje langer nog). 
 

Verder geen klagen hoor! En heb er slechts 1 soort geproefd dus niet echt goed vergelijkbaar. Maar als ik knoflook snijd die uit de supermarkt komt dan kan die geur nog wel een dag aan m’n handen zitten (zelfs na t douchen nog). En nu was t gister en vandaag echt aanzienlijk minder, vandaar. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het scherpste deel van een teentje knoflook is de kiempunt, maar bij verse knoflook is dat nog nauwelijks ontwikkeld. Als een teentje al duidelijk begint te kiemen haal ik dat binnenste groene er ook meestal eerst uit. Het schijnt wel juist supergezond te zijn, die kiem, maar scherp.

 

Chinese knoflook in de super kan zelfs twee jaar oud zijn, bij een bewaartemperatuur tegen het vriespunt aan (net eronder of net erboven; dat weet ik niet meer) maar dan hou je behalve scherpte weinig over. Niemand die een beetje aandacht gaat besteden aan knoflook is te spreken over die Chinese. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

een nieuw seizoen is aangebroken, ik heb een nieuw onderwerp gestart voor de geliefde knoflook

 

 

  • Like 2

Onkruidmanager 1.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...