Jump to content
Erny

Peper en Paprika Topic 2020

Recommended Posts

Mijn pepers hebben het ff moeilijk gezien in de natte periode de slakken het nodig vonden heel veel van het blad en ook verschillende pepers aan te vreten. Dus moeten ze daar nu ff van bijkomen. Hopelijk straks weer volop Padronnetjes te oogsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben dagelijks aan het smullen van verse pepers en sinds een week eten we ook eindelijk rijpe bell paprikas. Ik heb elke x door een vakantie nooit een Bell paprika gegeten, maar de tuinoppas. Zo veel leuker ze zelf te eten!

Ik weet alleen niet wat ik met al die pepers moet doen... dit weer is eigenlijk perfect voor chilivlokken. Maar geen zin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mellie als je ze niet wilt drogen, kan je ze direct snijden en invriezen, als je dan weer van die soort hebt, stop je het bij het zelfde zakje. Als je dan bij een maaltijd wat nodig hebt, pak je er wat uit. Vorig jaar pepers gedroogd, maar dat is niks voor mij. Heb de helft daardoor weggegooid vorig jaar... Vind ze 'vers' lekkerder. Smaak blijft beter behouden. 

Zo vries ik de zakjes in. 

DSC_3689.thumb.JPG.b84d154ebbe3fe301014aeb853e34cc2.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lastige daarvan is dat je plek moet hebben in je vriezer en die ligt momenteel vol met compriband maar dat is een eindig proces kun je ingevroren pepers nog verwerken tot sambal? Of wordt dat te papperig?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Iedere dag meer kleur tussen de bladeren.

 

IMG_7208.thumb.JPG.f44a153f1550f6676682cc099d8b6cf5.JPG

 

 

IMG_7206.thumb.JPG.a13a71812ae06103a99a9b6bca1318ce.JPG

 

IMG_7210.thumb.JPG.fc569a57e873cdd9faf76ba6263b3a98.JPG


Eigenlijk zonde om te oogsten. Ik kijk er liever naar.😉

Edited by Frans
  • Like 3

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een vraag over Spaanse pepers. Ik heb dit voorjaar Spaanse pepers, Jalapenopepers en een soort paprika gezaaid. Allemaal zijn dit nu gezonde en goed groeiende planten geworden. De paprika's zijn prima, de eerste al geoogst en meerdere op komt. De Jalapenopepers prachtig: Vele zitten er aan en zijn bijna klaar om geplukt te worden. Prima tot dusver. Maar de Spaanse pepers vallen me tegen. Er zitten er heel veel aan, maar ze stellen niet veel voor. Ze blijven klein, zijn zacht, ofwel hol en hebben een heel dun wandje, eigenlijk meer een velletje. Als ze rood zijn scheuren ze zo los van het steeltje. Het ziet er allemaal niet zo prettig uit. Wie weet wat hier aan de hand is? Ik zou gewoon frisse, meer dikwandige pepers willen oogsten en niet van die dunne, vaak ook misvormde en veel te kleine pepertjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb ik ook een vraag. Mijn paprika oogst is dit jaar het beste ooit voor me. Normaal zit ik met 2 paprika’s aan een plant. Dit jaar wel 6 of meer. Maar! Waar een peper bloemen blijft aanmaken, zie ik dat bij de Bell paprika’s helemaal niet gebeuren. Komt er normaliter nog wat aan bij bell of kunnen ze eruit na de oogst? De puntpaprikas hebben dat niet. Gaat dus expliciet om de Bell paprika’s

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Puntpaprikaatjes uit Macedonië zijn ook goed, lekker hoor

 

 

 

WhatsApp Image 2020-08-06 at 20.09.14.jpeg

WhatsApp Image 2020-07-31 at 19.10.05.jpeg

Edited by RvdH
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 uren geleden, Mellie zei:

Komt er normaliter nog wat aan bij bell of kunnen ze eruit na de oogst?

Bloeit deze helemaal niet meer, want als groeicondities goed zijn, moeten ze gewoon weer gaan bloeien.

Zou misschien wel door de warmte kunnen komen, te heet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 uren geleden, D_SDennis zei:

Ze blijven klein, zijn zacht, ofwel hol en hebben een heel dun wandje, eigenlijk meer een velletje. Als ze rood zijn scheuren ze zo los van het steeltje. Het ziet er allemaal niet zo prettig uit.

Heb je daar nog een foto van? Ik heb een aantal pepers uit de hete zon moeten zetten, omdat het fruit eerder zacht werd, voordat ze afgerijpt waren, drogen daarna snel uit, en worden rimpelig. In andere woorden, de plant stoot de pepers af om daar geen energy meer aan te spanderen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 uren geleden, rorror zei:
Bloeit deze helemaal niet meer


Nope Niet 1 bloem eraan. Wel bij de puntpaprika maar niet een bij al die andere bell paprika’s. Is al sinds de eerste paprika’s zijn gevormd overigens, niet specifiek nu. Hmm... handje mest en wat dreigementen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Saalk86

Helaas niet bekend. De eerste planten kreeg ik ooit van een professionele duitse vollegrondteler waarmee ik tijdens een vakantie een praatje maakte. Jammer genoeg heb ik er toen niet aan gedacht te vragen welk ras het is. Het is in ieder geval geen hybride want de eigenschappen van de huidige paprika's zijn nog steeds gelijk aan de paprika's  van  de oorspronkelijke planten.
 


-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zitten er nog paprika's aan? Fototje van de planten? Buiten of binnen in de kas?


Ze staan binnen tussen de pepers. Pepers zitten wel vol. Groeien door elkaar met als opvallend verschil: bloemloze paprika’s.
Puntpaprika wel. Alleen de Bell niet, maar dat zijn toch wel een stuk of 10/12 planten...

e97604558822c1d1a7c018855d6f1949.jpg

06dbd6a7d632190d14a877b40032e9c6.jpg

Overzichtje van de kas
1c742d06dccb6f5d1075a7de3b433005.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mellie als ik de foto zie, zie ik beginnende nieuwe paprika hangen, en ook nieuwe bloempjes.

Bij mij bloeien de wedstrijd pepers al twee weken niet meer, maar wel de andere pepers. 

 

Van jalapeno zaad vorig jaar, krijg ik af en toe verassingspeppers. 

Ik gok dat dit een gekruisde jalapeno met orangje bell parika is. Aangezien ik nooit jalapenos met die kleur heb gehad. Maar vorig jaar wel die kleur paprika. 

De peper is verrassend heet. 

DSC_3722.thumb.JPG.384dd3c1400e22cd85077043e733c0b3.JPG

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga nog goed kijken!

Leuke kruising Rorror. Zo heerlijk die sappige pittige pepers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeker, peppertje heeft inderdaad een dikke vruchtwand en lekker sappig, heb hem in zijn geheel op. Smaakt niet naar jalapeno, maar naar paprika. Is er één die ik volgend jaar ook wil. 

 

Ik zag trouwens ook dat sommige paprika's 'getopt' lijken te zijn. Dan moeten er zijtakjes gaan groeien voordat je bloemen krijgt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...