Jump to content
angela

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020

Recommended Posts

RobO boft maar met Jolijntje, lees ik zo! :D


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren pasta met bolognesesaus en eigen parmezaan met een salade uiteraard en vandaag:
Stoofvlees met oa eigen pompoen en paprika’s en heel veel zelfgeplukte en gedroogde paddenstoelen met de eerste eigen zuurkool. Ole! Het smaakte heerlijk.
(Maar wel vandaag gelezen dat mensen vooral paddenstoelen uit een winkel moeten komen omdat te veel mensen op de eerste hulp eindigen, slik!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prachtige wafels, Jorieke (die tweede batch dan he ;) )

Oh en Mellie: doe je voorzichtig?

 

Hier even in een rijstnoodle-fase. Bij de lunch: even wat groenten roerbakken, schepje bouillonpasta erdoorheen en wat harissa, dan 5 min rijstnoodles koken en erdoor kwakken. In 15 min staat zo een super lekker gerecht op tafel. Blij van!

(bovendien heb ik nog 6 paksoi weg te werken, en dito hoeveelheid chinese kool. Geen straf! Maar dit gerecht leent zich daar prima voor)

  • Like 2

wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker eekhoorntjesbrood uit de natuur met pasta. Hier in Duitsland kun je prima wildplukken en ik ga bijna dagelijks wel op pad. Zo lekker, daar kan geen champignon uit de winkel tegenop! Er groeit genoeg, al is het seizoen wat laat op gang gekomen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijke kip uit de oven met eigen teufelshorn aardappeltjes en 2 grote en 1 kleine zoete aardappel uit mijn eerste bataat oogst ooit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

blote billetjes in het gras, aardappeltje, balletje gehakt

yoghurt met kweepeerjam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, dat kan nog met dat warme weer🙄. Vanmorgen ook nog bonen geoogst.

 

Vandaag een campermaaltijd.

Rijst en karbo's met ui, knoflook, pepers, tomaten, venkel en wat tijm mee gestoofd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zuurkoolstamp, met een beetje atjar erdoor

ik had de kool kennelijk niet zo goed gemengd met het zout want n deel van de pot was al flink zuur, ander deel nog best rauw, samen een goeie mix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 23-10-2020 om 10:40, appelvrouw zei:

onvolgroeide butternutjes

Interessant, daar heb ik er ook nog wel een stel van. Hoe bereid je ze en waar smaakt het naar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zag dit recept in een nieuw boekje...denk dat je dit ook goed kan gebruiken voor die onvolgroeide pompoen, als tip staat erbij dat je de pompoen kan vervangen door courgettes. 05EE402C-A4D8-446A-8B7B-0686A91567D2.thumb.jpeg.25ca3846723c8c39dfc9616cf144922b.jpeg...

  • Like 3

Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twee dagen gasten en heerlijk gegeten. Dag één frietjes gemaakt door Lie met Veldvarken gehaktballen waar onze vrienden erg van onder de indruk waren..zo zacht en zoveel smaak👍. Erbij een salade van frisée andijvie en bietjes met Mayo. Flink veel verschillende verse pickles, die van de pepers en van de groene tomaatjes, geproefd. Mosterd pickles van vorig jaar. Eigen tomatenketch.  Tarte tatin  van kweepeer toe. Glaasje eau de vie erbij. 
Dag twee hebben we op de bio markt die 1 x per maand is een parelhoender gehaald en die in de braad zak in de oven bereid met alleen zout, peper en een handje tijm. De aardappels meegebakken in de zak. Vadouvan snijbiet erbij.
Als voorgerecht trouwens oesters van dezelfde markt uit de oven, de oesters afgedekt met een mousse van boter, Nw Zeelandse spinazie, dragon en Pernod.

Dessert kweeperen op muskaatwijn met ijs van weer diezelfde markt.

6 flessen wijn erdoor gejast. Beide minstens een kilo aangekomen, de rest van de week dieet😱

 

  • Like 8

https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjusses, Appelvrouw! Dat zijn maaltijden passend in een sterrenrestaurant!

Wat watertandend lekker.

Goed de lezen dat jullie zo genoten hebben

 

Hier fluweelzachte kippenragout met rijst en doppertjes. Alles uet behalve de rijst.

  • Like 2

wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

20201025_174126.thumb.jpg.cddb1b4e501c4b2977de97cce1e63266.jpg 

Brahma stoofpotje met bokbier, aardappels en wortels. Volledig uit van eigen land m.u.v. het bier.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier Jootje en haar man op bezoek, we hebben de lokale horeca gesteund door pizza's te halen. Plus een salade uit onze tuin, met daarin o.a. rode spitskool die ik had opgekweekt uit zaadjes van Jootje :) 

En waterbuffel-ijs van de Stoerderij als toetje. 

 

Morgen iets met die rode spitskool, ik denk als stamppot. En als lunch een paar pizzapunten want die waren goed aan de maat en dus ligt er nu nog wat in de koelkast :D 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jorieke123, die van die zaak met houtoven en ijs? Die zijn erg lekker! Van dat waterbuffelijs is hier inmiddels ook al een bak gesneuveld :)

 

Hartige taart met geroosterde flespompoen en rode ui en met knoflook gestoofde spigariello (blad broccoli) en feta. De spigariello vonden we erg lekker, volgend jaar weer telen :thumbup:

 

20201025_193209.thumb.jpg.fc0fcfbdfbad9f65d703a34ec3f3f0a5.jpg

Edited by Anna3
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Anna3Ziet er verdraaid lekker uit....maar ehh...die bladbroccoli. Vertelde vandaag nog aan Jorieke hoe ongelooflijk bitter het was. Wij kregen het echt niet weg...prachtige planten....maar niet weg te krijgen...wat doe ik verkeerd?


Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jootje geen idee? Ander ras misschien? Ik heb de zaden een paar jaar terug bij de nieuwetuin gekocht. In de beschrijving staat dat het blad zoet is. Heb ze al vroeg in het voorjaar gezaaid, en het zijn nu enorme planten, maar bloeien doen ze nog steeds niet. De bloemhoofdjes schijnen ook lekker te zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2b0da183b965b72f77ef0e2c48d72f45.jpg

Stoofpeertjes met eigen saffraan! Nu het kookvocht aan het indampen tot stroop voor een mooi sausje erbij. Nu al zin in! We hebben nog een schaal lasagne van gisteren over met eigen saus en kruiden.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...