Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020


angela
 Share

Recommended Posts

Barbecue weer met salade uet met oa pluksla, kropsla, oik bloem en blad, borage, bieslook, pffff en ga zo door en de sauzen met toevoegingen uit eigen tuin.
Dat parasolletje in de kruidenboter was een toevoeging van de kinders. ook leuk. 

FA794B7B-02C6-4150-9991-A05AD46E7CD2.jpeg

8C1DACA5-82CA-467E-B6FC-9AEAE9DB5F15.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Aardbeien inderdaad..nog nooit zulk mooi aardbeien jaar gehad. We hebben al kilo‚Äôs op, een kilo in de vriezer en het gaat nu pas echt los. En ik hou eigenlijk helemaal niet van aardbeienūü§ę in ieder geval niet gekookte. En ook in niet een schaaltje met slagroom zoals Lie. Dus gaat onder de dwang¬†gezond veel aardbeien direct op het veld het mondje in. Nu komen trouwens de Frau Mieze Schindlers, die vind ik wat lekkerder..niet zo dat rode zurige.

verder aten we ook sla met rode zuring (...) rucola en rode Melde.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Mmmm, aardbeien! Steeds maar een stuk of 4, maar vandaag al wel 10!
En net een yacon van vorig jaar. Was ik vergeten te eten. Lang blijven ze nooit liggen omdat ik ze zo lekker vind. Maar als je ze per ongeluk vergeet en wel 8 maanden laat liggen.... aaaah, die smaak is zooooo lekker! De rest had ik willen bewaren voor de kinderen, maar ik eet ze gewoon lekker zelf op. Nomnomnommmm 4b698ea89771277b4dc5ec6c36235b07.jpg

Ow en zondag deze gefrituurd. Maar een handje en klein, maar wie het kleine niet eert...!
5f42b3e23180bd6f7e7d07b1594d0f30.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lekker tuinbonen Jeanne, geniet ervan. Ik denk dat ik als ik een halve handvol kan oogsten het veel is, er komen gewoon geen bloemen in de al 35¬†cm hoge plantenūüėĪ
Maar we eten er niet minder lekker om. Ik vond in de vriezer nog een veldvarkenprocureurlapje! 
Samen met de obligate sla, een aardappel uit de winkel en heerlijke Lie-kool met vadouvan kruiden. En natuurlijk een sjuutje van één shii-take.205E6127-019E-46D6-ADF4-8A6E247644EE.thumb.jpeg.1cf2d48914ea7157f40589c0bcd738da.jpeg

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Mmmmm zelfgemaakte broden, gevulde druivenbladeren; de eerste uit de tuin ipv gepekelde, zooooo lekker! eigen yoghurt met olifantenknoflooksprieten en een heerlijke mozzarella salade met basilicum en knoflookpasta. Het geheel gepimpt met prachtige rozen en latherus uit de tuin. Wat een fijne dag was het gisteren! Vandaag weer lekker dolmas. Jummmm

63eaa703b27712a0acb998107c13949c.jpg

094ebab5dd4e631f47fcc22174c7049d.jpg




1b407babc8732ac0da085b27159a129c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Snijbiet even op kleur gelegd voordat het in de pan gehakt werd met de laatste raapstelen, de eerste doperwten, wat tuinbonen uit iemand anders z'n tuin, bieslook en koriander uit mijn kruidentuin, en dan nog rijst, knoflook en walnoten uit de winkel. 

20200608_175251.jpg

Link to comment
Share on other sites

Als toetje kreeg ik martabak manis met chocolade en extra veel aardbeien uit de tuin.

Ik mocht geen foto maken en niet vertellen wie de kok was want hij was wat aan de pan blijven plakken.ūü§ę

Maar daarom niet minder lekker.

 

Daarom maar even een foto van het interweb:

 

martabakmanis.png.e51192fe90bd4a1b506fb81726292938.png

Link to comment
Share on other sites

Dat ziet er heerlijk uit! Nog nooit van gehoord, lijkt een soort van gevulde cake? 

 

Hier pesto gemaakt van paarse basilicum, wordt uiteraard gewoon groene pesto maar smaakte er niet minder lekker om!

20200610_161829.jpg

20200610_180708.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb vanmiddag met de kinderen gekookt. Was zo gezellig!
Gisteren hebben ze 2 recepten gekozen en vandaag uitgevoerd. In het hoofdgerecht zat van mezelf alleen spinazie en net geoogste knoflook in met paprikapoeder. Het nagerecht bevatte naast de winkel- mascarpone, bladerdeeg, slagroom en aardbeien, wel éigen ei, zelfgemaakte vanillesuiker, pepermunt, Appelmunt, thijm en honing van mijn neef. Het was heerlijk, maar de volgende x wordt het toch zonder honing. Het had weinig toegevoegde waarde. Vond het een beetje zonde van de honing.

071dc49c20df958c470e68935e07047b.jpg

En tijdens het tuinieren zijn er frambozen geplukt, erwtjes geslacht en peultjes versnaperd. Wat hebben we het toch goed.

c1b3536054f342518d387c47cff0cf0b.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...